Umro zadarski košarkaš Tomislav Knežević

ZBOG teških ozljeda, zadobivenih prošloga vikenda u prometnoj nesreći na Pagu, jutros nešto poslije 7 sati u zadarskoj Općoj bolnici preminuo je košarkaš Tomislav Knežević (22), rođen 1.1. 1981. godine.

Knežević je prošao sve uzrasne kategorije u KK Zadar, a bio je i član prve momčadi. U protekloj sezoni karijeru je nastavio u Sloveniji. Bio je omiljen među zadarskim sportašima.

Nesreća se dogodila na cesti Pag-Novalja, u blizini Kolana. Knežević, koji je bio suvozač, zadobio je teške ozljede glave, te je nakon žurne intervencije Hitne pomoći prebačen u Opću bolnicu u Zadru. Unatoč naporima liječnika da mu spase život, mladi košarkaš je jutros preminuo.

Karijera (www.kkzadar.net)

S kadetima je odvojio broncu na prvenstvu Hrvatske, bio je član kadetske reprezentacije Hrvatske, nastupao je na kadetskom Europskom prvenstvu 1997., igrao je za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih 1998., za seniore Zadra zaigrao je u sezoni 1999/2000, iste je sezone osvojio Kup Kreše ćosića, početkom prošle sezone napušta Jazine i odlazi u ljubljanski Slovan. Bio je bek šuter s vrlo dobrim osjećajem za trice.

Pročitajte više