BUNDESLIGA

UNION - BAYERN 0:2 Prvaci rutinski do nove pobjede, Lewi zabio 40. gol u sezoni

Foto: Reuters

BAYERN je u 25. kolu Bundeslige pobijedio Union u gostima 2:0 i pobjegao Borussiji na četiri boda prednosti, koliko je imao i prije nastavka prvenstva.

Bayern nije imao nikakvih problema u Berlinu i pravo je čudo da nije slavio puno većom razlikom.

Momčad Hansija Flicka je od samog početka zagospodarila terenom, a domaćini osim jedne prilike na samom otvaranju nisu ni u jednom trenutku zaprijetili branitelju naslova.

Zabio je Thomas Müller u 18. minuti, ali je VAR nakon gotovo dvije minute poništio gol, a četiri minute kasnije Lewandowski je loše reagirao u čistoj šansi.

Bayern je dominaciju naplatio u 40. minuti kad je Neven Subotić katastrofalnom reakcijom skrivio kazneni udarac koji je Lewandowski rutinski realizirao. Nevjerojatnom Poljaku je to bio već 26. gol u prvenstvu, a ukupno 40. ove sezone u svim natjecanjima.

U nastavku ista slika. U 49. minuti Glkiewicz jedva brani odličan udarac Goretzke, a u sljedećih 20-ak minuta domaćini su se borili da konkretnije prijeđu centar.

U 76. minuti je Coman nakon krasne akcije pucao pokraj gola, a tri minute kasnije su on, Davies i Gnabry napravili dar-mar u kaznenom prostoru, ali je Glkiewicz Gnabryju u zadnji trenutak ušao u udarac.

Bayern je definitivno slomio goste u sljedećem napadu kad je Kimmich ubacio iz kornera, a Benjamin Pavardom glavom zabio za konačnih 2:0.

Ivan Perišić je odigrao zadnjih pet minuta kad je zamijenio Gnabryja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

ao zadnjih pet minuta kad je zamijenio Gnabryja.

 

Pročitajte više