TRANSFERI

United hitno treba napadača. Prva opcija je Luka Jović

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je u potrazi za napadačem koji će zamijeniti ozlijeđenog Marcusa Rashforda, a rješenje će morati pronaći do kraja zimskog prijelaznog roka, piše Mirror.

Najbolji strijelac Uniteda zbog ozljede će nekoliko mjeseci biti izvan pogona, a United na tržištu ima nekoliko dobrih opcija. Mirror ih je izdvojio pet. 

"Ne znam točno koliko će dugo Rashford izostati s terena, ali obično je za ovakve ozljede nužno šest tjedana mirovanja. Tek tada kreću treninzi. Razmišljamo o nekim kratkoročnim rješenjima koja će nam pomoći izgurati do ljeta", rekao je Solskjaer.

Koga bi klub s Old Trafforda mogao angažirati pod tim uvjetima? United treba hitno rješenje, a ovo je pet zanimljivih lica za Solskjaera.

1. Edinson Cavani

Ako Manchester želi provjerenog golgetera za kojeg postoje i realne šanse da dođe u klub, Urugvajac Edinson Cavani bi mogao biti dobar pick. Iskusni 32-godišnji napadač Paris Saint-Germaina očajnički želi promijeniti sredinu, ove sezone nastupio samo devet puta u prvenstvu Francuske.

Ugovor s klubom iz Pariza ističe mu na ljeto, a PSG bi radije odmah zaradio nešto, umjesto da ga šalje na posudbu. United ima konkurenciju, za usluge Cavanija zainteresirani su i Chelsea te Atletico Madrid prema izvorima s tržišta i medija.

2. Olivier Giroud

Ako Chelsea pobijedi Manchester u utrci za Cavanija, to bi moglo utjecati na ulogu Olivera Girouda. Klub bi mogao pristati uključiti ga u dobru posudbu.

Francuz je postigao samo jedan gol ove sezone i tek je opcija iza Tammyja Abrahama i Michyja Batshuayija.

Giroud želi biti na popisu izbornika Francuske za Europsko prvenstvo, a za to su mu nužne minute na terenu, koje u Chelseaju ne dobiva. Ostaje pitanje hoće li mu Chelsea dopustiti odlazak u redove rivala, a i sam Frank Lampard je priznao da bi to bila kocka.

3. Krysztof Piatek

Za Pieteka se zanimaju Tottenham i Newcastle, na izlaznim je vratima u Milanu posebno od povratka Zlatana Ibrahimovića

Poljak je na San Siro je stigao prethodne godine, zabio je samo pet golova, ali Milan ga ne slao na posudbu, osim ako United ne pristane na obavezan otkup. 

Ako Solskjaer vjeruje da iz Piateka može izvući najbolje, taj rizik bi se mogao isplatiti. Sjetimo se učinka dok je nastupao za Genou i 19 golova u 21 utakmici.

4. Fernando Llorente

S obzirom na to da je Llorente već nastupao u Engleskoj i da ne bi morao prolaziti osnove adaptacije, u Manchesteru mnogi smatraju da bi baš on mogao odraditi posao.

Napadač Napolija imao je dobre momente igrajući za Swansea i Tottenham, prošle godine stigao je do finala Lige prvaka. Radi se o profesionalcu, koji bi mogao biti primjer mladim igračima u timu Manchestera.

Llorente je, navodno, bio u kombinacijama za Tottenham poslije ozljede Harryja Kanea, što je signal da je Napoli spreman poslovati. Ne bi bilo iznenađenje da ga United angažira. Ipak, jasno je kako Llorente ima bolje odnose s ljudima u Londonu i Tottenham je tu u prednosti.

5. Luka Jović

Mnogo se očekivalo od Jovića u Real Madridu, nakon što je Srbin prešao na Santiago Bernabeu iz Frankfurta prošlog ljeta za 54 milijuna funti.

Za sada se samo održava na površini velikog oceana španjolskog nogometa, bori se s pritiskom i velikim očekivanjima. Jović je do sada zabilježio 13 nastupa I postigao samo jedan gol.

Posudba i promjena sredine su po mnogima najbolja opcija za 22-godišnjeg napadača, a prilika da počinje utakmice u velikom klubu kao što je Manchester United bila bi neprocjenjivo iskustvo.

Može li ispuniti zadatke koje pred nogometaše postavlja Premier liga, otvoreno je pitanje, ali sigurno je da bi United do Jovića mogao doći. 

Pročitajte više