UO Hajduka: Tresla se brda, rodio se miš

NA IZVANREDNOJ sjednici Upravnog odbora koja je održana jutros na Poljudu dogodilo se – ništa. Nema promjena ni u vodstvu kluba ni na klupi. Izvjesno je tek da će doći do promjena u momčadi.

Kako je trener Ivan Katalinić komentirajući zaključke UO-a rekao za Radio 101, doći će samo do radikalnih promjena u sastavu, i to već za nedjeljni dvoboj protiv Međimurja u Čakovcu: "Hrvatski nogomet je u sve lošijem stanju. Mala država kao što je Hrvatska nema toliko novca da može imati kvalitetan klupski nogomet, pa nam preostaje jedino proizvoditi i prodavati mlade igrače da bismo preživjeli. To je i Hajdukova sudbina. Odluka o promjeni trenera nije u mojoj nadležnosti. Sigurno je da će neki igrači morati otići iz kluba. S obzirom da su oni pod ugovorima, Uprava će morati sjesti i pronaći način kako to riješiti na obostrano zadovoljstvo."

Katalinić nije želio precizirati koji su to igrači.

"Svi oni koji ne žele nositi dres Hajduka i boriti se onako kako se od njih očekuje, te nemaju dugoročne ugovore, bit će slobodni, a Hajduku ostaju mladi igrači iz omladinskog pogona i oni su dugoročnim ugovorima s kojima će se pokušati sastaviti kvalitetna momčad", poručio je predsjednik Uprave Branko Grgić.

S obzirom na to, Hajduk u ovoj sezoni ne može očekivati da će biti u prilici osvajanja nekog naslova, ali cilj je dugoročan, naglasio je, dodajući kako će trener i sportski direktor u tome imati punu potporu Uprave.

Novi sastav momčadi iskušat će se već u nedjelju na utakmici u Čakovcu, najavio je Grgić, naglasivši kako se, s obzirom na dosadašnja iskustva, niti jedna momčad više ne smije potcjenjivati, niti se smiju davati izjave u tom smislu koje samo podgrijavaju atmosferu i stvaraju neprijatelje tamo gdje ih nema.

Grgić se osvrnuo i na reakcije navijača, to jest na jučerašnji prosvjed ispred stadiona i ulazak stotinjak navijača na tribine tijekom treninga, rekavši da razumije njihovo razočaranje, ali da ne podržava način na koji to izražavaju.

"Postoji normalan način komuniciranja, a navijači su tu da daju potporu i kažu što misle, ali na kulturan način, a ne ovako kako to rade", poručio je Grgić.

Uistinu je teško prognozirati kome će vrata Poljuda ostati zatvorena. Ostalih promjena, dakle, nema. Nitko iz vodstva Hajduka nije podnio ostavku. Svi imaju opravdanja i vjerojatno svoj rad smatraju uspješnim jer Hajduk je, eto, osvojio prošlo prvenstvo. Što će o tome misliti temperamentni splitski nogometni puk?

M.R.

Pročitajte više