Uoči Anderlechta u Splitu sramotna hajka na Belgijance koje tuku i pljačkaju!

U SPLITU je pred gostovanje Anderlechta zavladala prava ksenofobija. Sinoć je splitska policija imala pune ruke posla, na Bačvicama se napadalo svakog tko govori strani jezik! 

Naoružani teleskopom napali Belgijanca i ukrali mu novčanik i tenisice

Kod hotela Park  oko 01:30 napadnut je 36-godišnji Belgijac, koji se nalazio u društvu pet svojih prijatelja. Skinuli su mu tenisice i uzeli lisnicu. Napadači su pokušali pobjeći, no uhvatili su ih policajci iz obližnje Druge postaje i priveli na ispitivanje. Od jednog napadača oduzeta je teleskopska palica. Svi navedeni su uhićeni i nad osumnjičenima je u tijeku prekršajna obrada do privođenja na prekršajni sud.

Policija privela 13 osoba u Đardinu prilikom čega je oštećeno službeno vozilo

Tijekom noći i rano jutros policijski službenici su uhitili i priveli u službene prostorije ukupno 24 osobe.

Policijski službenici I Policijske postaje intervenirali su oko 00,40 sati, u Strossmayrovom parku, popularnom Đardinu. Kod jedne od osoba zatečenih tamo je nađen električni kabel, u parku su pronašli i dvije bengalke te odvijač.  Tom prilikom oštećeno je jedno službeno vozilo, a intervencija je rezultirala uhićenjem i privođenjem ukupno 13 osoba. Naknadno u Matoševoj ulici zatečene su još dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Prekršajna obrada nad svima je u tijeku.

Sjekiru, nož i motku policija pronašla u gepeku

Policijski službenici Interventne jedinice policije oko 00,40 sati u Zagrebačkoj ulici u Splitu,  zaustavili su  auto splitskih registracijskih oznaka kojim je upravljao vlasnik vozila 39-godišnjak, a u kojem se nalazilo još pet osoba. Prilikom pregleda prtljažnika vozila u vozilu je pronađena i od vlasnika vozila oduzeta sjekira , metalni nož dužine oštrice 12 cm, kao i drvena motka dužine 15 cm. Također, na zadnjem dijelu vozila  pronađena je i jedna bengalka, a za koju je jedan od zatečenih putnika u vozilu 28-godišnjak izjavio da je njegova. Osim  jednog maloljetnika, uz navedene, na daljnjoj prekršajnoj obradi do privođenja na prekršajni sud u II. Policijskoj postaji se nalaze još tri osobe.  

Belgijanci napadnuti i jutros

Problemi s navijačima nastavili su se i jutros. Iza 10 sati grupa Belgijaca napadnuta je u Matoševoj ulici. Intervenirala je policija...

Pročitajte više