Upitan nastup Janice u veleslalomu

ZBOG velikih bolova u desnom koljenu nastup Janice Kostelić u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u St Moritzu došao je pod znak pitanja.

Trostruka olimpijska pobjednica za vrijeme današnjeg nastupa u kombinaciji osjećala je velike bolove i spust i slalom završila je praktički na ´jednoj´ nozi.

´Bolovi su bili strašni, međutim nekako sam izdržala. Željela sam nakon olimpijskih medalja, osvojiti i odličje na svjetskom prvenstvu. Još uvijek nisam sigurna hoću li nastupiti u veleslalomu. Moram se odmoriti, a onda ćemo vidjeti kako dalje,´ kazala je nova svjetska prvakinja u kombinaciji.

Janica prima čestitke

Pobjedom u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić upotpunila je svoju riznicu uspjeha još jednim odličjem.


Nakon tri zlatne i jedne srebne medalja na olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu, ukupne pobjede u Svjetskom kupu (2001), te dvije u slalomu (2001 i 2003), ´snježna kraljica´ dohvatila je i prvo zlato na svjetskim prvenstvima. ´Osjećala sam velike bolove u koljenu, međutim izdržala sam. Međutim, nisam željela o tome razmišljati, već jednostavno skijati. U spustu sam bila loša, no zadovoljna sam nastupom u slalomu,´ kazala je nova svjetska prvakinja u kombinaciji.

Povodom osvajanja prvog hrvatskog odličja na svjetskim prvenstvima vodeća skijašica u svjetskom kupu dobila je niz čestitiki i brzojava, među kojima i od Predsjednika Republike Stjepana Mesića. Janici je čestitao i ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar, koji je istaknuo kako činjenica što se Janica osim na sportskom borilištu morala boriti i s neugodnom ozljedom dovoljno govori o njezinom karakteru i nesutrašivosti.

Brzojav podrške uputila je i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić u kojem između ostalog stoji. ´Svojim sjajnim nastupima i pobjedama ispisuješ najljepšu stranicu povijesti hrvatskog skijaškog sporta. Tvoj Zagreg ti zahvaljuje i veseli se s tobom.´

Pročitajte više