Upitan nastup Kranjčara protiv SCG

IZBORNIKU mlade hrvatske nogometne reprezentacije Novoselcu na raspolaganju je samo 15 zdravih igrača. Niko Kranjčar ozlijedio je gležanj pa neće trenirati do nedjelje, Drpić će također pauzirati do nedjelje, dok će Petrić na prisilnom odmoru biti do dan-dva prije utakmice sa SCG.

Prema riječima izbornika Novoselca za sada nije upitno da svi igrači mlade reprezentacije putuju u Njemačku, ali je naglasio da se situacija u međuvremenu može promijeniti. Od svih ozlijeđenih najgore je prošao Kranjčar koji je na utakmici s Vartekskom zaradio udarac u potkoljenicu, a natekao mu je i gležanj. Kapetan Dinama sinoć je napravio ultrazvučnu pretragu u Klinici za traumatologiju, te mu je prepisana intenzivna fizikalna terapija. Na travnjaku bi se mogao pojaviti u ponedjeljak ili nedjelju.

U Tuhelju, gdje se reprezentacija priprema za EP u Njemačkoj, jučer je ozlijeđen došao i Mladen Petrić. On je prije pet tjedana ozlijedio gležanj lijeve noge, a prije dva tjedna je počeo trenirati u Grasshopperu. Na posljednjem treningu u ponedjeljak Petrić je imao nesreću da je loše bandažirao nogu i obnovio ozljedu, pišu Sportske novosti. Magnetska rezonanca je pokazala da ništa nije puklo, ali je gležanj natečen. Po svemu sudeći, Petrić do puta u Njemačku neće imati niti jedan zajednički trening s momčadi, već će trenirati posebnim laganijim tempom.

Dino Drpić je ozlijedio lijevi kuk. Danas je trebao biti na terapiji u Maksimiru, a sutra na maserskom stolu u Termama Tuhelj. Drpić je u srijedu odigrao utakmicu pod injekcijskom blokadom.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-23) danas i sutra trenirat će u Zaprešiću, dok će u nedjelju u 10,30 sati odigrati utakmicu protiv Zagorca u Krapini. Momčad izbornika Novoselca u Njemačku će otputovati u utorak 25. svibnja.

Pročitajte više