lige petice

Uprava Barcelone donijela odluku koja je razbjesnila igrače

Foto: Guliver Image/Getty Images

UPRAVA Barcelone održala je prije dva dana sastanak s kapetanima nogometne, košarkaške i rukometne momčadi vezano za rezanje plaća dok traje izvanredno stanje u Španjolskoj zbog kaosa uzrokovanog koronavirusom.

Otkako su igrači svih sekcije Blaugrane poslani u karantenu 19. ožujka, klub je pokušavao pronaći modalitet kako da igračima, trenerima, klupskom osoblju i hladnom pogonu smanji primanja da bi klub preživio krizu nastalu prekidom svih aktivnosti zbog koronavirusa.

Klub je na sastanku predložio igračima smanjenje plaće u iznosu od čak 70 posto sve do trenutka dok vlada Španjolske ne ukine izvanredno stanje i kad se sve vrati u normalu. Tada će igrači i članovi kluba biti isplaćeni prema ugovoru.

Klub je dao igračima rok od 48 sati da se dogovore prihvaćaju li uvedene mjere. Nogometaši Barcelone su navodno pristali na rezanje plaća, ali ne u tom iznosu, no pravi problem je izbio među košarkašima.

Košarkašku sekciju predstavljao je kapetan, 33-godišnji hrvatski centar Ante Tomić koji je sa svojim zamjenikom Pauom Ribasom razgovarao s generalnim direktorom kluba.

Međutim, sastanak nije najbolje prošao. Katalonski Mundo Deportivo pisao je da je došlo do razmimoilaženja u stavovima između igrača i uprave te da španjolskom košarkaškom velikanu prijeti raspad.

Bivši igrač Barce i sadašnji generalni direktor Nacho Rodriguez sastao se s Tomićem i Ribasom kako bi im predložio drastično rezanja plaća do kraja sezone od čak 70 posto važećeg ugovora.

Nakon sastanka Tomić i Ribas su održali sastanak s ostalim igračima preko WhatsApp poruka kako bi im objasnili što klub od njih traži. José Ignacio Huguet, novinar Mundo Deportiva, došao je do informacija kako je prijedlog uprave razbjesnio dobar dio igrača. Neki od njih su odmah poručili kako će zatražiti raskid ugovora ako prijedlog bude prihvaćen.

RAC 1 je danas ranije objavio kako su igrači bili spremni pristati na smanjenje plaća u iznosu od 30 posto i to za cijelu sezonu, ali i ne i na 70 posto dok traje izvanredno stanje.

Ipak, uprava je svoju odluku donijela, ona je konačna i bit će zanimljiv vidjeti što će se dogoditi u slavnom klubu.

Pročitajte više