Uragan Irene prijeti početku US Opena, Mark Fish ga spremno čeka

POČETAK posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone, US Opena, mogao bi odgoditi uragan Irene, koji bi trebao stići u New York danas poslijepodne brzinom i do 175 kilometara na sat.

Početak posljednjeg Grand Slam turnira sezone zakazan je za ponedjeljak s početkom u 11 sati, ali sada on ovisi o posljedicama uragana koji bi trebao poharati istočnu obalu SAD-a u nedjelju poslijepodne. Uragan Irena je dosad učinio štetu u Portoriku, Dominikanskoj republici i Bahamima, a trenutno je na putu za sjevernu i istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, izvještava Nacionalni centar za uragane.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg najavio je da planira zatvoriti podzemne željeznice i evakuirati pet bolnica, te osam staračkih domova blizu obale. Trenutno u gradu prevladava promjenjivo vrijeme, praćeno kišom koja ometa kvalifikacije turira koje su u tijeku.

Poput većine običnih građana New Yorka i drugih dijelova američke zapadne obale kojima prijeti uragan Irene, Fish je pripremio zalihe za preživljavanje te je fotografiju istih ponosno prikazao na Twitteru, uz natpis "Bring it Irene".

Koliko se radi o šali, a koliko o podršci sugrađanima koji očekuju dolazak uragana po slici procijenite sami...

Pročitajte više