URNEBESNO Messijeva proslava pobjedničkog gola kod Reala pretvorena je u ovo

Foto: Twitter

ZADNJA minuta El Clasica, rezultat 2:2. Alba s lijeve strane odigrava povratnu loptu na 12 metara od gola iskosa s te strane, a Messi ljevicom neobranjivo gađa u bliži, desni Navasov kut i to na jedino mjesto koje Realov golman nije pokrio, naprosto zato što ga nije mogao pokriti - sami kut, tik uz stativu, za pobjedu Barcelone 3:2 i muk na Santiago Bernabeuu.

Realovi navijači nisu ovo očekivali. Par dana nakon što su na svom terenu proslavili dramatičnu pobjedu protiv Bayerna za plasman u polufinale Lige prvaka, već je sve bilo pripremljeno za još veće slavlje, trijumf nad mrskom i potpuno grogiranom Barcelonom, s kojim bi Real pet kola prije kraja prvenstva, na prvom mjestu ostao s šest bodova više i utakmicom manje od Barcelone, te tako uzeo naslov branitelju i najvećem rivalu.
 
Zašto je Messijevo trijumfalno likovanje u Madridu odmah postala legendarno?
 
Umjesto toga, madridisti su dobili šakom u oko. Poraz 2:3 golom koji je u zadnjoj minuti zabio Messi, da bi nakon toga realovcima u živu i frišku ranu sol utrljao provokativnim slavljem. Dotrčao je do šokiranih navijača Reala koje je spektakularno ušutkao i onda im pred nosom visoko u zrak podigao blaugrana dres s desetkom i prezimenom najboljeg nogometaša svijeta. Ova proslava već sada je postala legendarna jer je sažela toliko toga: upečatljivo i trijumfalno likovanje zbog gola postignutog za dramatičnu pobjedu kod najvećeg rivala.
 
Proslava Najboljeg inspirirala maštu i kreativnost u lavini memea koja je uslijedila
 
Messi je njome potpuno izbezumio navijače Reala, ali i inspirirao društvene mreže, gdje su mnogi potaknuti njegovom proslavom pokazali maštu i kreativnost u lavini memea koja je uslijedila. Pri tome je naravno dominirala sprdnja na račun Realovih zvijezda. Prisjetili su se Ronaldove poze mislioca, kojom je proslavio gol za pobjedu u madridskom derbiju u studenom, ali je sada montiran tako da u istom tom stavu gleda kako mu Messi skida krunu usred njegovog dvora:
 
Messi se golom osvetio i Ramosu za batine koje mu je dao, zbog čega je, nakon isključenja, u lice dobio i dres onoga kojega nije mogao zaustaviti:
 
Majmun Rafiki iz Kralja Lavova na jednoj od montaža ne drži u rukama lavića Simbu, nego Messijev dres:
 
Kolekcija memea na Instagramu prikazuje Messija kako u slavljeničkoj pozi iz Madrida suši rublje, ravna orkestrom i drži crvenu krpu dok prema njemu trči bik:
 
Kada smo već kod sušenja rublja, Messi je podizanjem dresa inspirirao najviše takvih verzija njegovog slavlja:

Pročitajte više