US Open: Đoković pomeo Ljubičića

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio probiti u 2. kolo US Opena. Bolji od njega s ukupnih 6-3, 6-1, 6-3 bio je četvrti igrač svijeta, Srbin Novak Đoković.

Nakon godine dana pauze Ljubičić je ponovno zaigrao na njujorškom Grand Slam turniru, no i ponovno se od njega rano oprostio, pa će mu u presjeku karijere i dalje pisati da je najbolje plasmane ondje (3. kolo) ostvario 2005. i 2007. godine.

Bez prave prilike ostao je Ljubičić u meču protiv srpskog tenisača koji mu kroz sat i 36 minuta dug meč nije ponudio niti jednu priliku za oduzimanjem servisa. Mnogo je darežljiviji u tom segmentu igre bio hrvatski tenisač, što je Đoković znalački iskoristio ukupno pet puta. Po jednom u prvom i posljednjem setu, te čak tri puta u središnjem dijelu meča. U posljednjoj dionici u osmom gemu seta.

Nakon prvog servisa Đoković je imao 83 posto uspješnosti u osvajanju poena, a tijekom cijeloga meča napravio je svega sedam neprisiljenih pogrešaka, nasuprot Ljubičićevih 27 poena izgubljenih na taj način.

Ljubičić je protiv Đokovića slavio tek u njihovom prvom meču odigranom 2006. godine u Zagrebu. Nanizao je od tada Srbin četiri pobjede, uključujući i ovu koja mu u sljedećem kolu donosi boljeg iz ogleda Argentinca Brzezickog i Australca Balla.

Đoković: Bio sam koncentriran od samog početka meča

Finalist US Opena iz 2007. godine otkrio je svoje “tajno oružje” u ovogodišnjem pohodu na titulu najboljeg u Flushing Meadowsu. Riječ je o umirovljenom američkom tenisaču Toddu Martinu, koji se za ovu priliku pridružio Đokovićevom trenerskom timu.

"Proveli smo mnogo sati na terenu kako bismo unaprijedili moju igru, a Todd je kao bivši Top 5 igrač i finalist Grand Slam turnira donio osvježenje u naš tim, pa stvari funkcioniraju prilično dobro. Uvijek traži pozitivne stvari, a upravo je to ono što mi treba", kazao je Srbin, te ponudio svoju analizu meča:

"Znao sam da moram biti koncentriran od samoga starta. Na posljednjim Grand Slam turnirima imao sam nešto slabiji ulazak, sada sam bio svjestan kvalitete svog suparnika. Ukupno gledajući, odigrao sam sjajno."

US Open, 1. kolo, tenisači:

Đoković (4) - Ljubičić 6-3, 6-1, 6-3

Pročitajte više