boks

Usikov promotor otkrio hoće li biti revanša s Joshuom

Foto: Guliver Image

OLEKSANDR USIK je prošlog petka šokirao boksački svijet uvjerljivom pobjedom protiv Anthonyja Joshue.

Sjajni Ukrajinac dominirao je praktički čitavu borbu i slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom te je tako osvojio titulu teškaškog prvaka po IBF, IBO, WBA i WBO verzijama. Za titulu apsolutnog prvaka nedostaje mu samo naslov po WBC verziji koji drži Tyson Fury. No, prije tog meča Usik će odraditi revanš s Joshuom, tvrdi njegov promotor Aleks Krasjuk. 

"Koliko ja znam, Joshua je već aktivirao klauzulu u ugovoru koja mu omogućuje revanš i to uopće nije sporno. Ionako je odmah nakon borbe došao u naš kut i rekao: 'Vidimo se u revanšu'. Što se mene tiče, to je gotova stvar", rekao je Krasjuk i dodao:

"Čuo sam kako Joshua i Eddie Hearn prije press-konferencije diskutiraju o tome gdje bi se revanš mogao održati i kako Joshua mora boksati da bi taj meč dobio. Mislim da samo neke iznimno nepredvidive okolnosti mogu spriječiti revanš Usika i Joshue. Što se tiče borbe s Furyjem, on prvo mora odraditi dvoboj s Deontayem Wilderom. Tek nakon tog meča i susreta Usika i Joshue možemo o tome razgovarati, ali jasno je da mi taj meč želimo."

Pročitajte više