UFC

Usman sredio Masvidala, Volkanovski "ukrao" pobjedu protiv Hollowaya

Foto: Getty Images

NA PRVOM UFC-ovom eventu na otoku Yas u Abu Dhabiju, popularno nazvanom Otoku borbi, dva su UFC-ova prvaka obranila titule, a Rus Petr Jan postao je novi vladar bantam kategorije pobijedivši legendarnog Josea Alda tehničkim nokautom.

U glavnoj borbi večeri priredbe UFC 251 Kamaru Usman obranio je naslov u velteru nakon što je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Jorgea Masvidala.

Usman je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i drugi put obranio pojas u velteru. Bila mu je to 17. profesionalna pobjeda, uz koju ima samo jedan poraz.

Iskusnom Masvidalu to je 14. poraz u bogatoj karijeri, ali olakotna mu je okolnost to što je borbu prihvatio samo šest dana ranije nakon što je Usmanov originalni protivnik Gilbert Burns morao otkazati jer je zaražen koronavirusom.

Štoviše, Masvidal je dominirao prvom rundom, što se Usmanu rijetko događa, ali Nigerijac je uskoro preuzeo potpunu kontrolu nad mečom i Masvidal može biti zadovoljan što je uopće izdržao do kraja pete runde.

Aleksander Volkanovski nastavio je sjajnu seriju i ubilježio 22. pobjedu u 23 profesionalne borbe. U prvoj obrani naslova prvaka u pero kategoriji podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Maxa Hollowaya, protiv kojeg je prije sedam mjeseci i osvojio pojas.

Iako je Holloway bio osjetno bolji u prve dvije runde, Australac makedonskog podrijetla tijesno je dobio treću, a onda dominirao u posljednje dvije, dovoljno da "ukrade" pobjedu i prvi put u karijeri trijumfira podijeljenom odlukom.

Holloway je vladao pero kategorijom od prosinca 2016. kad je pobijedio Josea Alda, a zatim triput obranio pojas prije nego što mu ga je Volkanovski oduzeo krajem prošle godine. To mu je šesti poraz u 27 profesionalnih borbi, a treći u posljednja četiri meča.

U bantam kategoriji Rus Petr Jan svladao je Alda tehničkim nokautom. U svojoj 16. profesionalnoj borbi ubilježio je 15. pobjedu i prvi put u karijeri se okitio UFC-ovim pojasom. Dominirao je u posljednje tri runde, a sve je kulminiralo serijom udaraca kad je Aldu preostalo samo okrenuti se tlu i pokriti glavu, a sucu prekinuti borbu.

Na Fight Islandu nastupila je i po mnogima najljepša borkinja svijeta Paige VanZant, no protiv Brazilke Armande Ribas nije izdržala ni prvu rundu prije nego što je borba prekinuta zbog poluge na ruci.

Rezultati glavnog programa na UFC 251:

Kamaru Usman - Jorge Masvidal (jednoglasna sudačka odluka)
Alexander Volkanovski - Max Holloway (podijeljena sudačka odluka)
Petr Jan - Jose Aldo (tehnički nokaut, 5. runda)
Rose Namajunas - Jessica Andrade (podijeljena sudačka odluka)
Amanda Ribas - Paige VanZant (poluga, 1. runda)

Pročitajte više