"S KALINIĆEM KREĆE USPON MILANA" Talijani nahvalili hrvatskog napadača

Foto: Getty Images / Guliver Image

NIKOLA KALINIĆ jedna je od glavnih tema u Italiji. Nakon sjajne utakmice protiv Grčke (4:1) u prvoj utakmici dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, stižu pohvale za hrvatskog napadača s Apenina. Renomirana Gazzetta dello Sport pažljivo je pratila bivšeg napadača Hajduka na Maksimiru i oduševljenja je njegovim doprinosom u velikoj pobjedi.

Napadač Milana prvi je u 13. minuti iskoristio pogrešku Karnezisa, nakon čega ga je grčki vratar srušio u šesnaestercu, a Luka Modrić zabio za vodstvo iz penala. Međutim, već u 19. minuti Kale je majstorski reagirao nakon ubačaja Ivana Strinića s lijeve strane i petom poslao loptu u suprotni kut za 2:0. 

Igrač iz Solina već devet godina nosi dres Hrvatske, a u 39 nastupa zabio je 15 golova. Zato novinarka Gazzette Alessandra Gozzini vjeruje kako baš Kalinić može biti važan za Rossonere u nastavku sezone i kako s njim mogu krenuti prema vrhu Serije A nakon očajnog starta sezone.

"Kalinić nije samo napadač, nego i igrač koji puno pomaže momčadi. Praktički je sam otvorio Hrvatskoj put do Svjetskog prvenstva uz dva gola protiv Grčke. U pitanju je jako dobar igrač, a njegov drugi gol u dokvalifikacijama podsjetio je na onaj protiv Španjolske na Europskom prvenstvu u Francuskoj", prisjeća se talijanska novinarka.

"Žrtvuje se, bori i nikad ne odustaje, što najbolje dokazuje prvi gol kada je iznudio penal. Karnezis je napravio pogrešku, ali je Kalinić pratio cijelu situaciju i agresivno krenuo na njega te donio Hrvatskoj penal iz ničega", stoji u tekstu milanskog tiska.

On je dosad za Milan zabio tri gola (dva protiv Udinesea i jedan protiv Chieva) ti ima dvije asistencije u 13 utakmica (805 minuta). Talijanski velikan gostuje kod lidera Napolija nakon reprezentativne pauze, a Kalinić bi mogao biti čovjek odluke na San Paolu.

"Milanov uspon može krenuti s Kalinićem i to Vincenzo Montella zna, zato ga je i doveo iz Fiorentine. Potreban mu je samo kontinuitet, kako nastupa, tako i golova. Derbi s Napolijem mogao bi biti odlučujući, jer bi Milan i Kalinić mogli krenuti naprijed ako ostvare pozitivan rezultat, odnosno pobjedu".

Kale je u prvoj talijanskoj sezoni zabio sedam golova u 12 kola, prošle pet, a ove tek tri. Zato ga u Milanu čekaju da ponovo počne zabijati golove. U Hrvatskoj je uvijek na visokoj razini, od prve minute ili nakon ulaska s klupe, nevažno je. 

Pročitajte više