Usred Zagreba sprdanje Hajduka. Pogledajte transparent

Foto: Index

PRGAVA FAMILIJA. To je od proljeća prošle godine službeni slogan Hajduka. Citatom Dine Dvornika klub s Poljuda je u dvije riječi sažeo ono što smatra svojim glavnim odlikama i karakteristikama: prkos i zajedništvo. Pod tim sloganom, koji su sjajno prihvatili deseci tisuća navijača, Hajduk je početkom ove sezone krenuo u napad na naslov prvaka Hrvatske i kup. I krenulo mu je odlično. U derbijima je pobjeđivao Dinamo i Rijeku, a prvi dio sezone završio kao jesenski prvak.

No, u ključnom dijelu prvenstva Hajduk je doživio sunovrat. Umjesto 19 godina snivane titule i(li) kupa, ostao je bez ičega i to zaslugom Dinama. Naime, prije mjesec dana Dinamo je u samo četiri dana dva puta pobijedio Hajduk i to na Poljudu. Tako ga je izbacio iz utrke za naslov u prvenstvu, a zatim ga je eliminirao i u polufinalu kupa. Time su u borbi za titulu ostali samo tada vodeća Rijeka i Dinamo.

Propala familija ispred ureda velikog hajdukovca LJPV-a

I onda, prošlog vikenda je Dinamo pobjedom kod Rijeke tri kola prije kraja prvenstva otišao na velika 4 boda prednosti na vrhu ispred jedinog konkurenta za naslov. Ipak, navijačima Dinama je daleko slađe što su opet nadmašili ne Rijeku, nego najvećeg rivala. Zato su u centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici, povodom još jedne sezone u kojoj su debelo ispred Hajduka, objesili transparent s natpisom "Propala familija". 

Zanimljivo je zašto su dinamovci rugalicu Hajduku istaknuli upravo na spomenutoj lokaciji. Zato što je točno preko puta odvjetničkog ureda Ljube Pavasovića-Viskovića, poznatog i velikog navijača Hajduka. 

Pročitajte više