LIGA PRVAKA

Utakmica Lige prvaka prekinuta zbog rasizma. L'Equipe: Igrat će se danas od 18:55

Foto: EPA

UTAKMICA 6. kola Lige prvaka između PSG-a i istanbulskog Bašakšehira prekinuta je u prvom poluvremenu nakon što je četvrti sudac pomoćnog trenera gostiju nazvao crncem. Uskoro su igrači obiju momčadi napustili teren, a utakmica će biti odigrana u srijedu.

Rumunjski sudac Sebastian Coltescu na Bašakšehirova pomoćnog trenera, Kamerunca Pierrea Weboa, referirao se kao na "crnca", nakon čega je došlo do svađe. Webo je dobio i crveni karton.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Demba Ba, bivša premierligaška zvijezda, koji je započeo utakmicu na klupi Bašakšehira, ustao je i počeo raspravljati sa sucem, pitajući ga zašto se na njega referirao kao na crnca (negru na rumunjskom) jer za bijelca nikad ne bi rekao da je bijelac.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

Demba Ba zatim je poveo suigrače u svlačionicu, a za njima su slijedili i Parižani.

"Naš pomoćni trener Pierre Webo bio je žrtva rasizma, ali on je isključen", posljednja je objava na službenom Twitteru turskoga kluba prije prekida. Bašakšehir je nakon toga podržao svoje igrače jednostavnom objavom.

Suca Coltescua u nastavku je trebao zamijeniti VAR sudac Marco Di Bello, no Turci su se odbili vratiti ako Coletscu zauzvrat preuzme ulogu VAR suca. U pregovorima je navodno sudjelovalo i vodstvo turskog saveza.

Situaciju je pratio i turski predsjednik Recep Tayyip Edgogan, koji je na Twitteru osudio ponašanje suca i pozvao Uefu da ga sankcionira.

"Snažno osuđujem rasistički ispad prema Pierreu Webu, članu stožera Bašakšehira. Vjerujem da će Uefa poduzeti potrebne mjere. Bezuvjetno smo protiv rasizma u sportu i svim drugim sferama života", stoji u objavi na Erdoganovu profilu.

Prema posljednjim informacijama iz Pariza Demba Ba i kapetan PSG-a Marquinhos dogovorili su se da će se svi igrači vratiti i nastaviti utakmicu, ali nekoliko igrača Bašakšehira nije bilo spremno za to, pa je sve odgođeno za srijedu u 18:55 sati, prema informacijama L'Equipea.

Bašakšehir je inače već izgubio šanse za izbjegavanje posljednjeg mjesta u skipini, dok se PSG bori za osminu finala s RB Leipzigom i Manchester Unitedom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više