OGROMNA POBJEDA Hrvatska je u play-offu, Kramarić junak slavlja u Kijevu

 Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA je u Ukrajini slavila rezultatom 2:0 i izborila play-off kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo! Junak velike pobjede u Kijevu je dvostruki strijelac Kramarić. 
 
Hrvatska će u dodatnim kvalifikacijama biti nositelj, a iz ove skupine na Svjetsko prvenstvo otišao je prvoplasirani Island koji je lako rezultatom 2:0 pobijedio Kosovo. 
 
Hrvatska je u Ukrajini morala pobijediti, remi je vodio u dokvalifikacije samo ako Wales i Irska remiziraju s manje golova na utakmici. A kada je Irska povela u Walesu, bilo je jasno da Modrić i društvo moraju pobijediti u Kijevu.
 
Pod novim izbornikom Dalićem, koji je naslijedio Čačića nakon debakla protiv Finske, Hrvatska je odigrala s Modrićem u novoj, ofenzivnijoj ulozi iza napadača te s Vrsaljkom na lijevom boku umjesto Pivarića. Unatoč tome, prvo poluvrijeme bilo je očajno i Ukrajina je bila bolja momčad.
 
 
 
Lovren i Subašić su spašavali, domaći su imali četiri sjajne prilike u prvih 45 minuta, a Hrvatska samo dalekometan Vidin pokušaj.
 
Međutim, u drugom poluvremenu uloge su se promijenile. Hrvatska je postala gospodar terena, Modrić i Rakitić uzeli loptu na sredini terena, a upravo je taj dvojac upisao i asistencije za odlučujuće golove.
 
Prvo je Modrić u 62. minuti sjajno ubacio, a Kramarić zabio odličnim udarcem s desetak metara. Osam minuta kasnije sve je bilo gotovo nakon vrhunske akcije, odlične lopte Rakitića na drugu vratnicu gdje se nalazio Kramarić. 
 
 
 
Hrvatska će suparnika u dodatnim kvalifikacijama saznati 17. listopada.
 

Pročitajte više