Utakmicu Hajduka i Slavena sudit će Ante Vučemilović

DERBI devetoga kola između Hajduka i Slavena na Poljudu sudit će Ante Vučemilović. Osječaninu će pomagati sugrađanin Dalibor Conjar i Igor Krmar iz Zagreba. Četvrti sudac je još jedan Osječanin, Andrej Burilo. Susret je na rasporedu u nedjelju u 20 sati.

Posjetimo, proteklih se tjedana oba kluba bunila na suđenje. Hajduk je bio nezadovoljan Brunom Marićem koji im je dijelio pravdu u utakmici sa Splitom, a predsjednik Hrvoje Maleš je nakon susreta zaprijetio istupanjem iz lige i povlačenjem igrača iz reprezentacije. Kad su se glave ohladile, uprava Hajduka se sastala s vodstvo HNS-a i izrazila nezadovoljstvo suđenjem ove sezone.

Nezadovoljan je i Slaven Belupo koji je zatražio poništenje utakmice s Lučkim koja je ovog vikenda završila 1:1. Gostima su poveli preko Nikole Raka koji je pucao i lopta se od grede odbila u polje. No, pomoćnik Mladen Rajko je pokazao da je prešla crtu što je prihvatio glavni sudac Marin Vidulin.

Iznimno nezadovoljna suđenjem Marija Strahonje na utakmici s Hajdukom bila je Cibalija pa je uputila žalbu Fifi. Njima će na gostovanju kod Varaždinu pravdu dijeliti Osječanin Domagoj Ljubičić.

Suci u devetom kolu HNL-a:

Lokomotiva - Dinamo, Fran Jović (Zagreb)

Osijek - Inter, Ivo Krečak (Šibenik)

Lučko - Karlovac, Marko Matoc (Zaprešić)

Hajduk - Slaven Belupo, Ante Vučemilović (Osijek)

Varaždin - Cibalia, Domagoj Ljubičić (Osijek)

Šibenik - Split, Damir Batinić (Osijek)

Zadar - Zagreb, Tihomir Pejin (D. Miholjac)

Rijeka - Istra, Dalibor Mlakar (Zagreb)

Pročitajte više