Utrka Milana i Liverpoola za novog Pirla

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOVI Andrea Pirlo zaludio je europske velikane. Sandro Tonali, 18-godišnji dragulj Brescie, neodoljivo podsjeća igrom i izgledom na legendarnog Pirla, a već je u planovima izbornika Italije Roberta Mancinija za talijansku reprezentaciju. 

>>> Zbog njega se prati druga liga: Ovaj dečko je Pirlov klon i zaludio je velikane

>>> Novi Pirlo zaludio i Romu: Brescia ga ne pušta ispod 28 milijuna eura

Veliki broj klubova želi ga vidjeti u svojim redovima, a najozbiljniji kandidati za njegov potpis su Milan i Liverpool, s tim što Rossoneri imaju malu prednost. Naime, Tonali već mjesecima govori kako je navijač Milana od djetinjstva, a na pitanje tko mu je uzor, nije rekao Pirlo, već - Gennaro Gattuso. 

"Pamtim sve igrače iz slavne Milanove generacije. Međutim, uvijek sam obožavao Gattusa i volio bih da me baš on trenira", otkrio je Tonali i time poslao jasnu poruku klubu sa San Sira da krene po njega.

Međutim, iz dana u dan njegova cijena vrtoglavo skače. Tako se prije par mjeseci pričalo o 10 milijuna eura, pa 20, a sada se spominje 35 milijuna eura, koliko traži gazda Brescie Massimo Cellino, inače bivši vlasnik Cagliarija. 

Milan je već u siječanjskom prijelaznom roku potrošio 70 milijuna eura - po 35 na brazilskog veznjaka Lucasa Paquetu i poljskog napadača Krzysztofa Piateka, pa je pitanje koliko smije dalje trošiti s obzirom na probleme s financijskim fair-playom i UEFA-om.

Zato se u Liverpoolu nadaju da bi ga mogli preoteti talijanskom velikanu, a klubu s Anfielda novac ne bi trebao biti problem. Pitanje je samo želi li Tonali igrati u Premiershipu jer je ranije poručio kako bi najradije zbog svog razvoja ostao na Apeninima. 

Tonali je ove sezone odigrao 19 utakmica za drugoligaša Bresciu i zabio dva gola, uz tri asistencije. Njegova momčad trenutačno je druga u Serie B i želi se vratiti u elitu, pa bi njegov transfer mogao biti i odgođen za ljeto.

Pročitajte više