DINAMOV kraj u Europi

"Utučeni, ali ponosni"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u Lisabonu završio svoju europsku sezonu.

U Portugal je hrvatski prvak donio 1:0 s Maksimira, ali je Benfica u regularnom dijelu uzvrata to nadoknadila majstorijom Jonasa, a zatim u produžecima zabila još dva gola za pobjedu 3:0 i prolazak među osam najboljih u Europa ligi.

BENFICA - DINAMO 3:0 Dinamo u produžecima ispao iz Europa lige

FOTO Suze dinamovaca za kraj, Bjelica poludio na suce

ANKETA Tko je bio najbolji dinamovac u Portugalu, a tko najlošiji?

Tko je sudac koji je razbjesnio dinamovce?

Trener Modrih Nenad Bjelica potpuno je poludio na suce tijekom utakmice, pogotovo kada je Petar Stojanović dobio dva žuta kartona u nekoliko sekundi zbog rasprave.

No do press-konferencije se smirio i gospodski podnio poraz od lisabonskog kluba.

Njemački sudac Deniz Aytekin nije imao svoj dan?

"Ne bih komentirao suđenje. Ne bih stvarno komentirao ništa u vezi toga", rekao je Bjelica na početku presice.

Kakva je situacija u svlačionici?

"Dobro. Naravno da smo razočarani s s rezultatom i ispadanjem i Europe, ali s druge strane vrlo smo ponosni na sve što smo ostvarili. Naravno da su dečki malo utučeni, ali preksutra će biti novi dan, mi se okrećemo novim izazovima i nadam se da ćemo do kraja sezone biti vrlo, vrlo uspješni", dodao je.

Koliko ste bili iznenađeni njihovim prvim sastavom?

"Nisam bio iznenađen. Znali smo da će rotirati. Očekivali smo da će nastupiti neki igrači koji u zadnje vrijeme nisu igrali. Imali smo informacije, ali mi smo bili spremni za ovu Benficu.

Mislim da smo im jako dobro parirali u fazi obrane, u prvom poluvremenu jedan šut Rafe, u drugom poluvremenu koji šut, ali nikakva velika šansa. Vrlo dobro smo ih zatvorili u sredini. Nismo im dali da nas ugroze iz onoga u čemu su oni vrlo opasni.

Iz centaršuteva su bili totalno bezopasni. I eto, iz jedne situacije koja nije mirisala na gol su nam zabili. Ali, to je kvaliteta Benfice i znali smo da oni i ako dobiju i minimalno prostora, da to mogu i znaju iskoristiti", završio je trener Dinama.

Pročitajte više