Uz Gorana Ivaniševića i Ivo Karlović igra na Zagreb Openu 2004.

BLIŽI se početak devetog izdanja ATP Challengera Zagreb Open, koji će se održati od 8. do 16. svibnja na teniskim terenima u Sportskom parku Mladost, a dobre vijesti i dalje stižu iz ureda direktora turnira, Branimira Horvata.

Nakon što je svoj nastup na Zagreb Openu potvrdio Goran Ivanišević, najbolji hrvatski tenisač svih vremena, koji će biti i najveće ime u povijesti ovog turnira, na jedinom hrvatskom ATP Challengeru zaigrat će i Ivo Karlović, trenutno drugi najbolji hrvatski igrač na svjetskoj rang ljestvici (iza Ivana Ljubičića).

Ivo Karlović, najviši tenisač među svjetskim profesionalcima (208 cm), prošle godine je prvi put nastupio u glavnom turniru Zagreb Opena u pojedinačnoj konkurenciji. Tada je do glavnog turnira (zaustavljen u 2. kolu) stigao kroz kvalifikacije, a ove godine će navjerojatnije biti postavljen za prvog nositelja!

Zasluga je to odličnih rezultata koje je ostvario u posljednjih godinu dana i velikog napretka na ATP ljestvici. Od značajnijih rezultata, podsjetimo da je Karlović prošle godine na dva Grand Slam turnira, Wimbledonu i US Openu, igrao u 3. kolu glavnog turnira. Na oba turnira je prošao kvalifikacije, a u Wimbledonu je šokirao teniski svijet pobijedivši u 1. kolu branitelja naslova, Australca Lleytona Hewitta! U karijeri je osvojio četiri ATP Challengera, sva četiri na američkom tlu. Nakon prvijenca u Urbani 2001., lani je uoči US Opena osvojio dva turnira u nizu, u Binghamtonu i Bronxu, a pretprošli tjedan bio je pobjednik na ATP Challengeru u Calabasasu.

Pročitajte više