Srbi preživjeli najteže gostovanje: U sudačkoj nadoknadi šokirali Albaniju

Screenshot (RTS), Foto: Hina

SRBIJA je s 2:0 pobijedila Albaniju u "najrizičnijoj utakmici godine" u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
 
Slavlje u Srbiji: "Albancima smo od utakmice stoljeća napravili noćnu moru"
 
U "utakmici većoj od nogometa" bilo je najmanje nogometa, obilježili su je prekršaji i luda završnica kojom su se Srbi u sudačkoj nadoknadi osvetili Albancima za poraz za zelenim stolom iz prvog susreta koji je prekinut nakon opće tučnjave na travnjaku.
 
Cikalleshi jedan od tragičara
 
Lila i Cikalleshi albanski su tragičari. Prvi je u desetoj minuti neometan glavom katastrofalno pucao iz sjajne pozicije, a bivši igrač Splita je u 77. minuti snažno tukao, no nedovoljno precizno da matira raspoloženog Stojkovića.
 
Srbima poništen gol zbog prekršaja na vrataru
 
I Srbija je, prije postignutih golova, imala dvije dobre prilike. Najprije je Ivanović nakon lijepe akcije iz kornera topovski s deset metara pucao iznad domaćeg gola, a zatim je Srbima poništen pogodak - Ljajić je pucao i zabio, no Tadić je srušio albanskog vratara.
 
 
 
Luda sudačka nadoknada: Kolarov načeo, Ljajić dokrajčio Albance
 
Kada je izgledalo da će okršaj velikih rivala u paklenoj atmosferi u Elbasanu završiti bez golova, lopta je stigla na lijevu stranu do Kolarova koji je snažno pucao i prevario Berishu. 
 
Albanci su nakon primljenog gola krenuli u ofenzivu, a to je iskoristio Ljajić, povukao kontranapad sa svoje polovice i krasnim lobom matirao domaćeg vratara.
 


 
Srbi, koji su imali podršku pedesetak navijača, do pobjede su stigli bez dvojice ponajboljih igrača - Ivanović i Matić su u drugom dijelu napustili igru zbog ozljeda.
 
Albance spasio Portugal
 
Srbija je još ranije ostala bez šansi za plasman na Euro, a Albaniju je spasio Portugal koji je slavio protiv Danske golom Moutinha. Albancima za izravan plasman na Euro sada treba pobjeda u Armeniji u posljednjem kolu, u suprotnom će u dokvalifikacije. Portugal je pobjedom osigurao Europsko prvenstvo.
 
 

Standings provided by

Pročitajte više