VIDEO Barcelona nakon 10 godina razbila prokletstvo na Anoeti

Foto: Hina

U PRVOM susretu četvrtfinala španjolskog nogometnog Kupa Kralja Barcelona je u San Sebastianu pobijedila Real Sociedad 1:0 upisavši prvu pobjedu na stadionu Anoeta nakon skoro 10 godina.

Barcelona je posljednji put slavila na Anoeti u svibnju 2007. godine. Od tada je na osam gostovanja doživjela pet poraza uz tri neodlučena ishoda. Sve do večerašnjeg ogleda.

"Kuću terora", kako su Katalonci prozvali stadion Anoeta, srušio je Neymar golom iz jedanaesterca u 21. minuti. Brazilac je sam izborio kazneni udarac, a potom ga sigurno realizirao.

Domaćin je teško oštećen u 59. minuti kada je dosuđeno zaleđe Zurutuza, koji je bio u savršenoj šansi.

Rakitić prvi put u prvih 11 nakon dva mjeseca

Ivan Rakitić igrao je za Barcu do 69. minute kada ga je zamijenio Denis Suarez. Hrvatskom reprezentativcu je ovo bila prva utakmica u prvoj momčadi Barce od 3. prosinca.

Uzvrat je 26. siječnja na Camp Nou.

Ranije su igrali Atletico Madrid i Eibar, a "rojiblancosi" su slavili sa 3:0. Atletico je lako došao do pobjede pogocima Antoinea Griezmanna (28), Angela Corree (60) i Kevina Gameira (68).

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao je na klupi domaće momčadi.

U srijedu je Celta na Bernabeu pobijedila Real Madrid s 2:1, a Alaves u gostima drugoligaša Alcorcona s 2:0. 

Real Sociedad - Barcelona 0:1

21` GOOOOL! Iz jedanaesterca je zabio Neymar nakon što je Brazilca u kaznenom prostoru srušio Aritz Elustondo. Messi je prepustio Neymaru izvođenje penala, a Brazilac lako zabio.

R.Sociedad: Rulli - Elustondo, Navas, Martinez, Berchiche - Illaramendi, Zurutuza - Vela, Prieto, Oyarzabal - Willian Jose

Barcelona: Cillessen - Roberto, Pique, Umtiti, Digne - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

 

Pročitajte više