DALMATINSKI DERBI Hajduk minimalno slavio na Šubićevcu (0:1)

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

BEZ PUNO muke i bez puno igre Hajduk se plasirao u četvrtfinale hrvatskog Kupa. Momčad Joana Carrila slavila je na Šubićevcu protiv Šibenika 1:0 golom Andrea Formitschowa u 31. minuti.

ŽESTOKA TUČNJAVA U CENTRU ŠIBENIKA Torcida bakljama i palicama napala Funcute, policija ih poslagala po podu

Hajduk je u Šibenik stigao s Ercegom i Almeidom u špici, ali dosta "šarenim" ostatkom momčadi. Unatoč tome, gosti su puno bolje otvorili susret i u prvih 15 minuta promašili tri jako dobre prilike. Drugoligaš iz Šibenika nije uspijevao ništa odigrati prema naprijed, a Hajduk je dominaciju naplatio u 31. minuti.


Perica Šare je neoprezno startao na Šehića visoko podignutom nogom. Bio je ne nespretan potez, koji je srušio Hajdukova igrača, ali nije bilo nikakve namjere. No, sudac Fran Jović pokazao mu je izravni crveni karton. Iz slobodnog udarca sjajno je pogodio Andre Formitschow, kojemu je to bio prvi gol od dolaska na Poljud ovog ljeta.

I to je bilo sve što smo vidjeli na Šubićevcu. Do kraja su se obje momčadi natjecale u tome tko će dobiti više žutih kartona, a domaćini su barem tu odnijeli neslavnu pobjedu. Bilo je 7:5.

Torcida je opet prekinula utakmicu bakljadom, iako ovaj put na "samo" dvije minute i to je, uz još jednu polupriliku Hamze u 76. minuti bilo to. Tko zna kako bi sve završilo da su domaćini ostali s 11 igrača, ali - ki bi da bi...

Kup, 1/8 finala:

Šibenik - Hajduk 0:1 (Formitschow 31')

Pročitajte više