U drami na Olimpicu Italija preokretom poslala Norvešku u play-off

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image

ITALIJA je preokretom s 2:1 porazila Norvešku na rimskom Olimpicu i poslala Hrvatsku na Europsko prvenstvo.

Nogometaši Italije osvojili su prvo mjesto u skupini H pobjedom koja im je trebala za status nositelja, a time su pomogli i Hrvatskoj koja je pobjedom na Malti preskočila Norvešku i izravno otišla na Euro, a Norveška u play-off.

Norvežani su velike nade polagali u opuštenost "Azzurra" koji su već potvrdili Euro tri dana ranije, ali Antonio Conte nije dopustio iznenađenje. Iako je bio bez ozlijeđenih nekoliko prvotimaca, pokazalo se da na popisu ima dovoljno širok izbor kvalitetnih igrača. Krenuo je sa pet defanzivaca i činilo se da neće juriti pobjedu po svaku cijenu. No, Italija je dominirala na travnjaku tijekom cijelog susreta.

Norveška je u 23. minuti povela iz svog jedinog udarca u okvir gola na utakmici. Chiellini nije uspio dobro raščistiti ubačaj u svoj kazneni prostor, lopta je pala na vrh kaznenog prostora gdje je natrčao Alexander Tettey i pogodio sam lijevi donji kut Buffonova gola.

U 58. minuti imali su Norvežani još jednu priliku. Aleesami je poveo akciju, stigao sve do šesnaesterca Italije, Henriksen nije uspio pucati, lopta je stigla do Johansena koji sa više od 25 metara puca metar pored gola.

Ipak, pritisak Italije donio je preokret u samoj završnici. U 73. minuti najbolji Talijan na terenu Alessandro Florenzi je iskoristio pogrešku norveškog braniča i poravnao na 1:1. U 80. minuti poništen je gol iz zaleđa Candrevi, ali Graziano Pelle u 82. minuti iskoristio je lijepo dodavanje sjajnog Florenzija za 2:1.

Norvežani su sat vremena bili jednom nogom na Euru, ali nisu iskoristili prednost i pokazali borbenost kao protiv Hrvatske u Oslu. Sve do 80. minute imali su samo tri prekršaja i dva udarca prema golu. Goste je u prvih sat vremena uspješno spašavao i raspoloženi vratar Nyland, ali u ključnom trenutku nije reagirao najbolje.

Norveška će u play-off za Europsko prvenstvo zajedno s još osam trećeplasiranih reprezentacija.

U nevažnoj utakmici po rasplet oko prolaska na EURO u ovoj skupini Bugarska je u Sofiji svladala Azerbajdžan sa 2:0 (1:0) i tako završila kao četvrta sa 11 bodova, Azerbajdžan, kojega vodi Robert Prosinečki, je peti sa šest, a Malta posljednja šesta s dva boda. Golove za Bugarsku postigli su Aleksandrov (20) i Rangelov (56).


ITALIJA - NORVEŠKA 2:1


82` GOOOL! Italija je preokrenula na 2:1! Florenzi je nabacio, a Pelle zabio za vodstvo.

74` GOOOOL! Italija je izjednačila! Florenzi je strijelac za 1:1 sa 4-5 metara ispred golmana koji je loše reagirao.

23` GOOOL! Norveška je povela protiv Italije! Gol je zabio Tettey udarcem sa 16 metara nakon slobodnog udarca na centru.

 

 

Livescore powered by

 

Pročitajte više