HAJDUK ISPAO IZ EUROPE Nevjerojatni golovi i promašeni penal protiv Evertona (1:1)

Foto: Index, Hina

HAJDUK se s 1:1 protiv Evertona oprostio od Europe. Na Poljudu je imao 1:0 i promašio penal za 2:1, ali ipak ostao bez europske jeseni protiv jednog od najvećih engleskih klubova.

Hajduk je poveo u 43. minuti golom Josipa Radoševića, a na 1:1 poravnao je Gylfi Sigurdsson u 46. minuti.

Splitski je sastav četvrtu godinu zaredom zapeo na posljednjoj prepreci za ulazak u natjecanje po skupinama. Nakon Dnipra, Slovana iz Libereca te Maccabija iz Tel Aviva bolji je bio i Everton.

Sudac oštetio Hajduk?

Hajduk je krenuo hrabro i agresivno u uzvratni dvoboj protiv višestruko skuplje momčadi te je već u petoj minuti mogao i povesti. Vlašić je lijepo proigrao Ercega koji je utrčao u kazneni prostor Evertona gdje ga je srušio vratar Pickford, no loše pozicionirani ruski linijski sudac podignuo je zastavicu označivši zaleđe Ercega, što je bila pogrešna odluka.



Nakon što se Hajduk ispuhao, Everton je sredinom prvog poluvremena počeo preuzimati kontrolu utakmice, a u 21. minuti i opasno zaprijetiti. Martina je ubacio s desnog krila, no Rooneyev udarac glavom s pet metara prošao je pored gola.

Radoševićev eurogol

Završnica prvog poluvremena protekla je u dominaciji Hajduka koja je okrunjena spektakularnim pogotkom Radoševića. Nagovještaj gola bila je prilika Ercega u 38. minuti kada je njegov prizemni udarac s ruba peterca Pickford uspio odbiti vršcima prstiju. Ipak, ni sjajni Pickford nije mogao ništa u 43. minuti kada je Radošević fenomenalno pogodio loptu vanjskim dijelom kopačke i s više od 30 metara pogodio pod samu gredu za erupciju veselja na punom Poljudu.

Sigurdsson s centra ušutkao Poljud

Nažalost, nada da se može nadoknaditi veliki zaostatak iz Liverpoola nije dugo trajala, tek što se krenulo u nastavak Everton je poravnao još jednim spektakularnim pogotkom. Sigurdsson je s više od 40 metara potpuno iskosa s desne strane opalio prema Hajdukovu golu, a lopta je u savršenoj paraboli preletjela slabo postavljenog Stipicu koji snosi veliki dio odgovornosti za taj gol.

Tada je bilo jasno da Hajduku za prolazak trebaju tri pogotka do kraja dvoboja, pa je splitski sastav jurnuo u napad. Takav pristup bio je nagrađen u 64. minuti kada je sudac Karasev vidio da Williams u svom kaznenom prostoru povlači Ercega i dosudio 11-erac za Hajduk. Loptu je uzeo Said no njegov slab udarac Pickford je uspio obraniti.

Do kraja dvoboja Hajduk je pokušavao barem doći do pobjede, ali sav trud nije bio nagrađen još jednim golom.

 

 

HAJDUK - EVERTON  1:1

Tijek susreta

KRAJ

87` Zvonimir Kožulj ulazi umjesto Nikole Vlašića, a Franko Kovačević umjesto Hamze Barryja

84` odlična prilika za Everton, Rooney je lijepo pucao sa 12-13 metara, a Stipica sjajnom reakcijom skinuo udarac.

81` Hajduk opet prijeti preko Tudora, ali njegova lopta prema petercu završila je u nogama engleskih braniča

76` umjesto strijelca Calverta-Lewina ušao je Tom Davies, a kod Hajduka je Fran Tudor zamijenio Ahmeda Saida.

73` nova šansa Hajduka! Zoran Nižić je imao sjajnu priliku, ali pucao je pored gola.

67` Stipica je obranio opasan udarac Calvert-Lewina!

64` PENAL ZA HAJDUK!Said je promašio udarac s bijele točke! Williams je uklizao Ercegu u kaznenom prostoru za jedanaesterac, a Saidov udarac pročitao je vratar Evertona! Ostaje 1:1!

59` Hajduk reda prilike pred golom Evertona, prvo je šansu za Splićane imao Hamza koji je pucao sa 20-ak metara na dodavanje Vlašića, a onda je Radošević još jednom opalio iz daljine, malo pored stative.

46` ŠOK NA POLJUDU! Na otvaranju drugog poluvremena Sigurdsson je jednu bezopasnu loptu u padu gotovo sa polovice terena poslao visoko preko istrčalog Stipice za izjednačenje na 1:1!

Poluvrijeme

43` HAJDUK POVEO PROTIV EVERTONA NA POLJUDU! Radošević je fantastičnim udarcem pogodio pod gredu za 1:0! Radošević je primio loptu na više od 25 metara i opalio pod gredu pored nemoćnog vratara Evertona za vodstvo Hajduka!
 

38` nevjerojatan propust Hajduka! Hajduk je imao sjajnu priliku, Hamza, Said i Erceg su pritisnuli goste, Said je pokušao škaricama, ali promašio, no Erceg je primio loptu u šesnaestercu i pucao pored golmana, ali Everton se uspio obraniti. Pickford je spasio gol vršcima prstiju.

26` velika šansa Evertona! Sigurdsson je nakon ubačaja s lijevog boka pucao malo pored gola

25` nova šansa za Hajduk, Hamza Barry je pucao pored gola

7` još jedan pokušaj Hajduka završio je pred Evertonovim golom, bez prekršaja za domaće

5` sporna situacija u šesnaestercu Evertona, sudac je označio zaleđe prije nego što napadač Hajduka srušen u izglednoj prilici za pogodak.

1` počela je utakmica na punom Poljudu.

Stigli su i sastavi: 

HAJDUK: Stipica - Juranović, Borja, Nižić, Memolla - Savvas, Radošević, Hamze - Vlašić, Said, Erceg

Everton: Pickford - Martina, Keane, Williams, Baines - Lookman, Bešić, Schneiderlin, Sigurdsson - Calvert-Lewin, Rooney

Ispred Poljuda sve gori! 

Pogledajte atmosferu u Splitu par sati prije utakmice.

> ZA SJEVER NE SMIJU PRODAVATI Ulaznice za utakmicu s Evertonom i po 1000 kuna, Torcida prijeti preprodavačima

Englezi imaju 2:0 iz prve utakmice na Goodison Parku gdje je Hajduk pružio solidan otpor pa u Splitu vlada optimizam, a "Bili" vjeruju da uz pomoć punog stadiona mogu do iznenađenja i europske jeseni.

Hajduk je prije četiri dana s 4:0 slavio kod Rudeša, a Everton u ponedjeljak igrao kod Manchester Cityja i izborio 1:1 golom Waynea Rooneyja.

U Split je stiglo i više od tisuću navijača Evertona, a neki su na dan utakmice imali problema s domaćim huliganima.

> NAPAD U SPLITU Evertonovi navijači bježali u banku od Torcidaša, troje uhićenih

Na splitskoj rivi je fan zona za Evertonove navijače, koje osigurava velik broj interventnih policajaca. Pod njihovom pratnjom autobusima idu prema stadionu.

> "TORCIDA NIJE PROBLEM" Koeman najavio veliki okršaj na Poljudu

> LUDNICA U SPLITU Čak i policajci snimaju selfie s Rooneyjem

 

 

Pročitajte više