JE LI DUVNJAK IZGUBLJEN DO KRAJA EURA? Červar: Jako sam zabrinut

Foto: Index, Slavko Midzor/PIXSELL, Hina

HRVATSKI rukometaši lako su i uvjerljivo pobijedili Srbiju 32:22 u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu pred punim tribinama Spaladium Arene, ali Hrvatska je tu pobjedu skupo platila. Pred sam kraj utakmice Domagoj Duvnjak morao je napustiti igru zbog ozljede.

Izbornik Lino Červar je odmah nakon utakmice prokomentirao Duvnjakovo stanje i potvrdio da je jako zabrinut.

Na samom kraju utakmice Duvnjak je odšepao s terena uz pomoć suigrača, zbog ozljede desne noge nije mogao nastaviti.


"Pobjedu je zasjenila Duvnjakova ozljeda. Stradao mu je list. Otišla su mu mišična vlakna. Šteta. Jako sam zabrinut", priznao je Červar nakon utakmice. 

"Koliko je ozljeda teška, znat ćemo tek nakon što obavi pregled. Mi smo ga taman željeli promijeniti trenutak prije ozljede, ali od velike buke u dvorani nismo uspjeli. Valjda je tako moralo biti".

Vlado Šola je dodao: "Čekamo liječničku službu i preglede, nemamo još informacija."

Više o Duvnjakovom stanju znat će se tek ujutro nakon detaljnih liječničkih pregleda. 

Džomba: Radije bih žrtvovao dva boda nego Duvnjaka

I legendarni Mirza Džomba zabrinut je zbog situacije s najboljim hrvatskim igračem: "To je katastrofa, radije bih žrtvovao dva boda na početku nego Duvnjaka."

Džomba i ostali bivši reprezentativci su pesimistični zbog težine ozljede, a takva je atmosfera i među igračima i u stručnom stožeru. Gubitak Duvnjaka već na početku natjecanja bio bi nenadoknadiv gubitak za Hrvatsku. 

Podsjetimo, Duvnjak se tek u prosincu vratio rukometu nakon više od 220 dana pauze zbog teške ozljede, ali već u prvim utakmicama pokazao je da je spreman pomoći reprezentaciji na Euru. U hrvatski dres uskočio je iako u klubu nisu podržavali takvu odluku.

 

 

Pročitajte više