Červar: Probali su me ukokati, ali nisu uspjeli

Foto: Pixsell (Sanjin Strukić)

HRVATSKA je drugi krug Europskog rukometnog prvenstva otvorila trijumfom. Večerašnjom pobjedom nad Bjelorusijom u zagrebačkoj Areni s 25:23 (15:12) primakla se željenom polufinalu natjecanja.
Donosimo prve reakcije hrvatskog stručnog stožera i reprezentativaca. Tijek medijske konferencije pratite na Indexu.
 
"Teška utakmica. Čestitke Bjelorusiji na fer i korektnu utakmici. Moram pohvaliti i odličnu igru Bjelorusa. Iako je tijesno završilo, mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili", izjavio je Lino Červar.
 
"Mislim da je naša obrana u odnosu na Švedsku bila mnogo bolja. Obrana je zapravo pobijedila utakmicu. Inače je teško igrati protiv ovako visoke i oštre obrambene zone poput bjeloruske. Imali smo nedostatak u obrambenoj tranziciji, a vrijedi spomenuti da je bjeloruska defenziva u važnim trenucima sjajno reagirala", nadodao je hrvatski izbornik.
 
"Kao što je naš trener rekao, čestitam Bjelorusiji na odličnoj utakmici. Bilo je teško i zanimljivo do samoga kraja. U obrani smo na kraju izvukli pobjedu. Bjeloruski golman imao je nekoliko dobrih obrana, ali na kraju smo izvukli pobjedu", kazao je Marko Mamić.
 
"Što se tiče Makedonije, nikada nije ljepše igrala. Makedonska reprezentacija posjeduje sjajne igrače. Makedoncima mogu udijeliti jedino komplimente", odgovorio je Lino Červar na novinarski upit u vezi s makedonskom reprezentacijom na čijem je izborničkom čelu bio od svibnja 2016. do ožujka 2017. godine.
 
"Čujte, moramo se bolje vraćati u obrani. Svjesni ste da igramo bez Domagoja Duvnjaka, najboljeg igrača svijeta. Protiv Francuza i Norvežana morat ćemo biti mnogo bolji. Moramo mnogo više trčati", poručio je Lino Červar, a na upit o sljedećoj utakmici s Norveškom utvrdio je kako je skandinavska reprezentacija favorit.
 
"Norvežani? Prema kvaliteti su apsolutni favoriti. Mnogo su toga osvojili. Treba biti pozitivan, treba se nadati i vjerovati. Trebat će mnogo znoja u obrani. Slični su Šveđanima. Tranzicija im je jača strana. Svaku grešku ćemo skupo plaćati. Ne smijemo biti nerealni. Osim nekolicine igrača poput Kopljara i Cindrića, imamo igrače koji u svojim klubovima ne igraju snažne utakmice. Moramo biti realni i ne letjeti u neke visine. Kada misliš da možeš više od realnosti, znate kako takvi završavaju. Moramo biti čvrsto na zemlji", istaknuo je nakon utakmice i prokomentirao suđenje.
 
"Suci su me probali ukokati, ali nisu uspjeli. Gledajući uvjete igre, čini mi se kao da igramo u gostima. Kriterij suđenja ne ide mi u glavu. Radi se cirkus, ali možda sam sve krivo vidio i shvatio."
 
Hrvatska predstojeću utakmicu igra u subotu s Norveškom. Ogled s Francuskom zakazan je za srijedu. Oba će se meča, s početkom u 20:30, odigrati u zagrebačkoj Areni. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više