Rijeka okrenula protiv Intera i prošla u polufinale Kupa (2:1)

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

NOGOMETAŠI Rijeke plasirali su se u polufinale Kupa pobjedom na Rujevici protiv Intera 2:1. Utakmica se trebala igrati u Zaprešiću, ali je Inter tražio zamjenu domaćinstva zbog očajnog stanja travnjaka te tako izravno pogodovao Riječanima.

U takvoj čudnoj atmosferi u kojoj je Inter nominalno bio domaćin na Rujevici sve bitno dogodilo se u samo devet minuta prvog poluvremena. Inter je iznenađujuće poveo u 30. minuti iz prve prave prilike.

Bosec je prošao po desnoj strani i odigrao odličnu loptu na drugu stativu gdje je potpuno sam bio Blažević koji pogađa suprotni kut za 1:0. Činilo se da je Andrić iz zaleđa ometao Slugu, no suci su priznali gol i Inter je došao u veliku prednost.

Prednost koja je trajala jedva 60-ak sekundi jer su tim golom probudili uspavanu Kekovu momčad. U sljedećem napadu Jakov Puljić primio je loptu na vrhu šesnaesterca i prekrasnim udarcem iz okreta uz pomoć grede pogodio same rašlje za 1:1. Osam minuta kasnije sve je bilo riješeno.

Mišić je ubacio iz slobodnog udarca s 40 metara, a Gavranović je lijepim udarcem glavom pogodio kut za potpuni preokret. I to je bilo sve što je Rijeka morala odigrati u ovoj utakmici.

Do poluvremena su domaćini, odnosno 'gosti', stiskali Zaprešićane, ali nisu uspjeli zabiti treći gol, kao ni iz još dvije, tri dobre situacije u nastavku. Mazalović je u 90. minuti dobio drugi žuti karton pa je Inter utakmicu završio s deset igrača.

Inter osim gola za 1:0 nije pokazao ništa i Rijeka je bez previše problema prošla u polufinale, gdje ih čekaju Lokomotiva, Dinamo i Hajduk.

Kup, četvrtfinale:

Inter - Rijeka 1:2 (Blažević 30' / Puljić 31', Gavranović 39')

Pročitajte više