Ludnica u posljednjim minutama: U Engleskoj se dogodio veliki preokret u transferu od 35 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image, Juventus; Grafika: Index

ZAVRŠEN je ljetni prijelazni rok u većini najboljih europskih liga, a u posljednjim minutama dogodio se veliki preokret. 

Kako je Tottenham oteo Sissoka Evertonu?

Naime, Moussa Sissoko je sve dogovorio s Evertonom, čiju je ponudu od 35 milijuna eura prihvatio Newcastle. Međutim, sat vremena prije kraja prijelaznog roka istu ponudu poslao je i Tottenham, a zatim i uspio oteti francuskog veznjaka šokiranom Evertonu.

"U 19 sati izgledalo je da će Sissoko potpisati za Everton. Međutim, nakon toga nekoliko sati nisu mogli dobiti samog nogometaša na telefon. Soba za liječnički pregled bila je spremna, ugovori sastavljeni, ali onda je uslijedio šok - njegov agent se javio i poručio da su se predomislili", piše Sky Sports o transferu koji je obilježio zadnji dan prijelaznog roka.

Prijelazni rok obilježio najskuplji nogometaš u povijesti

Rekorder prijelaznog roka je Paul Pogba, koji je odlaskom u Manchester United za 105 milijuna eura u najvećoj transfer-sagi ljeta postao najskuplji nogometaš u povijesti.

 

Gonzalo Higuain je za 15 milijuna eura manje otišao u Pogbin bivši klub Juventus, a ni ovaj prijelazni rok nije mogao proći bez Kineza, koji su obilježili prijelazni rok u siječnju. Sada drže treći najveći transfer nakon što je Hulk za 55,8 milijuna eura pojačao Shanghai SIPG.

Englezi najviše trošili, predvodili ih Mourinho i Guardiola

Prijelazni rok obilježili su Englezi, koji su potrošili više od milijardu funti, a posebno su se istaknuli Jose Mourinho i Pep Guardiola, odnosno klubovi iz Manchestera. United je uz Pogbu kao slobodnog igrača doveo Zlatana Ibrahimovića, 42 milijuna eura je potrošio na Henrika Mihtarijana, a 38 na Erica Baillyja. City je za 105 milijuna eura doveo Johna Stonesa i Leroya Sanea, a 27 milijuna je plaćen Ilkay Gundogan.

Chelsea vratio najskupljeg braniča u povijesti, Bilić doveo bivšeg igrača Reala

Chelsea je posljednjeg dana prijelaznog roka vratio Davida luiza iz PSG-a. prodao ga je tamo prije dvije godine kao najskupljeg braniča u povijesti za 50 milijuna eura, a sada ga je vratio za 16 milijuna manje. 

Slaven Bilić je u posljednji trenutak doveo Alvara Arbelou, koji je bio slobodan igrač nakon što je napustio Real s kojim je prošle sezone osvojio Ligu prvaka. Bilićevo najskuplje pojačanje je Andre Ayew, kojeg je platio 24 milijuna eura, a koji se odmah ozlijedio.

Liverpool se konačno riješio Marija Balottelija. Nestašni SuperMario karijeru nastavlja u Nici, a s Anfielda je na posudbu u Sporting otišao Lazar Marković.

Real i Barcelona mirni

Najveći španjolski klubovi Real i Barcelona nisu bili pretjerano aktivni na tržištu pa je Realov najveći transfer povratak Alvara Morate za 30 milijuna eura, a Barcelonin dovođenje Andrea Gomesa za 35 milijuna eura. Po 35 milijuna eura potrošio je i njemački prvak Bayern na Renata Sanchesa i Matsa Hummelsa.

Dinamovci obilježili prijelazni rok od hrvatskih igrača

Od hrvatskih nogometaša prijelazni rok obilježio je dvojac iz Dinama - Marko Pjaca i Marko Rog koji su preselili u Italiju. Pjaca u Juventus u rekordnom transferu za 23 milijuna eura, a Rog za osam milijuna manje u Napoli.

 

Ogroman korak u karijeri napravio je Šime Vrsaljko koji je za 16 milijuna eura Sassuolo zamijenio madridskim Atleticom, a velika vijest bio je i nastavak karijere Ivice Olića u Munchenu 1860.

Hrvate se selilo širom Europe, no uglavnom nisu mijenjali klubove

Iako su se očekivali veliki transferi Vedrana Ćorluke, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Milana Badelja, Nikole Kalinića, Matea Kovačića pa čak i Marija Mandžukića, svi su ostali u svojim klubovima, barem do siječnja.

Tijek posljednjeg dana prijelaznog roka:

00:00 Gotovo je!

23:57 Nekoliko minute prije kraja prijelaznog roka Sissoko se na Twitteru pohvalio da je novi igrač Tottenhama! 

23:50 Veliki transfer u Španjolskoj. Valencia je dovela Ezequeila Garaya iz Zenita.

23:45 Još nema potvrde da je Sissoko zaista izigrao Everton i potpisao za Tottenham.

23:40 Pomalo zaboravljeni Lazar Marković iz Liverpoola je otišao na jednogodišnju posudbu u Sporting.

23:30 Izgleda da je gotovo, Everton se povlači iz utrke za Sissoka!

23:25 Francuzi tvrde da će Sissoko potpisati petogodišnji ugovor s Tottenhamom!

23:20 Sprema li se veliki preokret? Tottenham je izjednačio ponudu za Sissoka (35 milijuna eura) i sada će nogometaš izabrati između Tottenhama i Evertona. Navodno je bliži Londonu...

23:10 Ušli smo u posljednji sat, no ne očekuju se veliki transferi.

22:50 Ništa od Axela Witsela u Juventusu, propao je transfer iz Zenita.

22:30 Islam Slimani potpisao je za Leicester i postao najskuplji nogometaš u povijesti tog kluba. Engleski prvak platio ga je Sportingu 35 milijuna eura.

21:50 Alvaro Arbeloa, koji je s Realom osvojio dvije Lige prvaka, kao slobodan igrač pojačao je West Ham.

21:30 Everton je blizu realizacije posudbe Ennera Valencije iz Bilićevog West Hama.

21:15 Mario Balotelli će, kao što se očekuje, karijeru nastaviti u Nici koja će otkupiti njegov ugovor od Liverpoola.

21:00 Moussa Sissoko će, čini se, završiti u Evertonu. Klub iz Liverpoola ponudio je 35 milijuna eura Newcastleu i igrač bi uskoro trebao obaviti liječnički pregled.

20:30 Tottenham je na jednogodišnju posudbu doveo vratara Espanyola Paua Lopeza.

19:30 Josip Radošević je slobodan igrač! Napoli i bivši hrvatski reprezentativac sporazumno su raskinuli ugovor.

18:55 Juventus je dogovorio trogodišnju posudbu Juana Cuadrada. Godišnje će Chelseaju plaćati pet milijuna eura uz opciju da za 25 milijuna otkupi njegov ugovor.

18:25 Mangala napušta Manchester City! Karijeru će nastaviti u Valenciji, objavio je španjolski klub koji ga (zasad) dovodi na posudbu.

18:00 David Luiz vraća se u Chelsea kojeg je napustio prije dvije godine za rekordnih 50 milijuna eura za jednog braniča. Chelsea će ga sada vratiti za 16 milijuna manje.

Chelsea je doveo i Marcosa Alonsa iz Fiorentine.

17:30 Jack Wilshere napušta Arsenal i do kraja sezone igrat će na posudbi u Bournemouthu.

17:00 Brozovićev agent poručio je kako hrvatski nogometaš ostaje u Interu. > Opširnije

16:30 Milan želi Stevana Jovetića iz Intera, čiji je sportski direktor Piero Ausilio rekao da će Crnogorac ostati u redovima Nerazzurra.

16:00 Eliaquim Mangala prošao je liječničke preglede u Valenciji i čeka se službena potvrda transfera iz Manchester Cityja.

15:30 SLUŽBENO: Napadač iz Obale Bjelokosti Wilfried Bony napustio je Manchester City i otišao u Stoke City. On će na Bet365 stadionu igrati godinu dana na posudbu.

15:00 SLUŽBENO: Samir Nasri novi je igrač Seville. Francuski veznjak stigao je u Andaluziju, gdje će igrati ove sezone na jednogodišnju posudbu. 

14:30 Hart je od danas novi golman Torina. Engleski vratar stigao je na jednogodišnju posudbu. 

13:30 L'Equipe javlja da bi Sissoko mogao završiti u Chelseaju do kraja dana.

13:00 Man. City je poželio sreću svom vrataru Joeu Hartu koji je otišao u Torino na jednogodišnju posudbu. 

12:40 Nakon što je Asmir Begović odbio Sunderland, David Moyes okrenuo se planu B. Sunderland Echo javlja kako je engleski prvoligaš zainteresiran za Lovru Kalinića. Prvi golman Hajduka trebao je početkom godine završiti u Aston Villi, ali transfer je propao zbog odbijanja radne dozvole. Tada se nagađalo da bi Hajduku trebalo pripasti 4 milijuna eura odštete...

10:55 Belgijski reprezentativac Axel Witsel navodno je u Torinu gdje završava pregovore oko transfera u Juventus. 

10:30 Najnovije vijesti iz Engleske. Chelsea navodno radi na povratku Davida Luiza, brazilskog braniča koji je London zamijenio Parizom 2014. godine. Conte nudi oko 30 milijuna funti, ali PSG ga ne planira pustiti ispod 40 s ozbirom da su ga kupili za 50 milijuna funti (62 milijuna eura). 

10:11 PR tim francuske reprezentacije potvrdio je da je Moussa Sissoko napustio kamp kako bi finalizirao transfer. Iako nije navedeno u koji klub, vjeruje se kako će potpisati za Tottenham. 

10:10 Konopljanka potpisao za Schalke! 

10:00 Niko Kovač doveo je na jednogodišnju posudbu napadača Evertona Shanija Tarashaja. 

09:50 Danas bismo trebali doznati za koga će Marcelo Brozović igrati iduće sezone. Ostaje li u Interu ili će spakirati kofere i preseliti u London gdje ga čeka Chelsea?  

09:00 Španjolski mediji javljaju kako je Real uputio Isca prema izlaznim vratima.

"Rekli su mu da bira - Tottenham ili Malaga", javlja As.

Portugalci, pak, pišu da je engleski prvak Leicester pripremio 60 milijuna eura za igrače Sportinga Slimanija i Adriena Silvu.

 

Pročitajte više