UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Boksač se srušio, liječnici se bore za život

Foto: Screenshot Twitter

POTRESNA snimka stigla je iz Kolumbije. Yeison Cohen, 28-godišnji boksač iz Venezuele, u srijedu se srušio bez svijesti na kraju sedme runde u meču protiv Huga Berria u Kolumbiji.
 
Cohenov trener odmah je shvatio da nešto nije u redu i tražio je prekid borbe. Istog su trenutka priskočili liječnici i članovi oba tabora koji su nesretnog boksača pokušali održati na svijesti hladeći ga ledom i mokrim ručnikom.
 
Sudac je proglasio Berria za pobjednika, no svi su gledali samo u pravcu njegovog protivnika koji je bez svijesti ležao na podu. Taksijem je prebačen u obližnju kliniku, u pratnji trenera Eddieja Pacheca.
 
''Otišao sam potražiti taksi, jer nije bilo niti jedne hitne pomoći. Taksi nas je odvezao do bolnice, gdje sam ostao do pet ujutro.''
 
Berriov trener Sergio Chams istaknuo je da borba nije bila neravnopravna i pohvalio je liječnika koji je odmah priskočio u pomoć
 
''Liječnik mu je brzo pristupio, probudio ga je i odmah su ga prevezli u bolnicu. Bila je to poštena borba, nije bilo ničeg sumnjivog, bila je to natjecateljska borba.''
 
Gilberto Jesus Mendoza, predsjednik Svjetske boksačke udruge (WBA), izjavio je da se Cohen i njegova obitelj ne moraju brinuti o troškovima njegovog oporavka.
 
''Nema osiguranja niti novca koji su iznad ljudskog života.''
 
Cohen je pretrpio krvarenje mozga i još se uvijek nalazi na intenzivnoj njezi nakon što je podvrgnut operaciji. I dalje je u kritičnom stanju, bez svijesti i bori se za život.
 

Pročitajte više