Uzvrati polufinala Kupa u užarenoj atmosferi

DVIJE uzvratne utakmice hrvatskog Kupa igraju se danas u Osijeku i Varaždinu. Na stadionu Gradski vrt Osijek će ugostiti Hajduk, dok će na Varteksovom stadionu "Krojači" ugostiti Rijeku. Posebno će biti zanimljiva utakmica u Osijeku za koju su Osječani "posebno" nabrijani izjavom Igora Štimca, koji je kazao da su se Osječani prije tjedan dana u Splitu izležavali na terenu.

 

 

 

Napadač Osijeka Karlo Primirac kaže kako se nada prolasku u finale Kupa.

"Ma past će, svakako će pasti. Čvrsto vjerujem u našu pobjedu i ulazak u finale." - najavljuje Primorac. Trener Osiječana Stjepan Čordaš smatra da će atmosfera ponijeti njegove igrače, međutim on od njih traži mir u igri i disciplinu.

"Strasti će biti umirene, moji igrači niti ne znaju igrati na drugačiji način. Neće biti rata na travnjaku, nikakvih osvetničkih startova. Put do željenog rezultata tražit ćemo zalaganjem, trčanjem, znanjem, samo i jedino tim oružjem." - kazao je Čordaš.

Trener Hajduka Igor Štimac jučer je najavio igru protiv Osijeka s tri napadača, a rekao je i kako ne želi da "Bili" brane rezultat od 2:1 iz prve utakmice.

"Nećemo mnogo mijenjati igru. Od igrača ću tražiti da napadnu Osijek, da igraju nogomet i da ne uzvraćaju na provokacije." - rekao je Igor Štimac.

Inače, Štimac je za današnju utakmicu najavio momčad bez Kranjčara i Leke.

"Namjeravam odmarati Kranjčara i Leku, oni bi trebali sjesti na klupu. Ući će Grgurović, zaigrati će i Turković, a u špici Munhoz. Problem nam je ozljeda Vejića, on je osjetio bol u preponama i o njemu ćemo odlučiti uoči utakmice." - rekao je Štimac na konferenciji za novinare u Splitu.

Na prvom susretu odigranom na Poljudu Hajduk je pobijedio Osijek rezultatom 2:1, a uzvrati susret u Osijeku počinje u 18h.

 

 

 

Druga polufinalna kup utakmica igra se u Varaždinu. Varteks danas protiv Rijeke traži prolaz u finale Kupa, a uspiju li "Krojači" nadoknaditi minimalnu razliku iz prve utakmice na Kantridi (3:2), bit će to njihov sedmi prolaz u finale Hrvatskog Kupa.

Goran Mujanović kaže kako je zadovoljan igrom i rezultatom iz prve utakmice, te unatoč tome da ne bi bilo nezasluženo da su "Krojači" sa Kantride otišli s neodlučenim rezultatom.

"No, mislim da je 2:3 povoljan rezultat, jer sa 1:0 prolazimo dalje." - kaže Mujanović, pa dodaje: "Nema nam druge nego igrati napadački i ofanzivno. Uostalom, moramo uloviti njihovu prednost od jednoga gola. Očekujem da će Riječani igrati na kontre i polukontre, a najopasniji u njihovim redovima je Tomo Erceg. Njega moramo zaustaviti."

Trener Scoria putuje u Varaždin s puno respekta za Varteks, te kaže: "Svjesni smo da idemo u goste jakoj momčadi i da može biti svakako, ali lagano sigurno neće biti. U ovakvim utakmicama ne razmišlja se o umoru, nema nikakvih izgovora ni kalkulacija. Protivnik je jak i idemo se nadigravati za finale."

"Krojači" pak s druge strane nemaju što izgubiti, i s punim pravom najavljuju borbu za pobjedu. Pored zanimljivih utakmica, Varteks priprema i 30-ak nagrada za najsretnije posjetitelje Varteksovih utakmica u Varaždinu.

Pod naslovom "Kupi, ne dvoji - s Varteksom osvoji!", NK Varteks će najsretnije posjetitelje nagraditi skuterom "Piaggio", sportskim biciklom, i drugim vrijednim nagradama. Zainteresirani posjetitelji u nagradnoj igri sudjeluju tako da kupone dobivene s ulaznicom ubace u kutije na ulazu u stadion.

"Ni mi ni Rijeka nemamo nikakvih razloga za kalkuliranje. Ako gosti imaju svoje adute u najefikasnijem Ercegu, brzonogom Novakoviću i prodornom Mituu, imamo i mi svoje oružje. Imamo solidnu podlogu iz prvog dvoboja i to ćemo znati pretočiti u ukupnu pobjedu." - najavio je Ćiro Blažević današnji susret, koji počinje u 17:25.

Pročitajte više