V. Marković: Ne vjerujem u dogovor na Malti, vjerojatno će odlučivati ždrijeb

PRETPOSTAVLJAM da će sastanak na Malti 27. siječnja završiti bez dogovora, odnosno da će raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za SP 2006. biti određen ždrijebom, istaknuo je danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, koji predvodi našu delegaciju u kojoj su još izbornik Otto Barić i glavni tajnik HNSa Zorislav Srebrić.

"Previše je tu interesa koji se međusobno isključuju", kazao je na konfereneciji za novinare Marković, apostrofirajući Švedsku, Bugarsku, Mađarsku i Hrvatsku. U našoj skupini su još Island i Malta.

"No, nema veze ako i bude ždrijeb. Bit ćemo prvi u skupini, jer imamo dobru momčad, koja je, sa šest do sedam mladih igrača što dolaze, u stanju osigurati nastup na SP u Njemačkoj. Također, treba istaknuti da imamo momčad za turnirski način igranja, kakav je na velikim natjecanjima, poput EP-a i SP-a", dodao je predsjednik HNS-a.

Ždrijeb bi mogao biti obavljen odmah na Malti, ili u sjedištu Uefe u Nyonu.

Ove godine Fifini termini za kvalifikacijske utakmice za SP u Njemačkoj su 4. i 8. rujna, 9. i 13. listopada, te 17. studenoga.

Konačno je utvrđen i kalendar pripremnih utakmica za EP u Portugalu. Posljednji upitnik bio je vezan za ze termin 28. travnja. Tada ćemo u goste Makedoncima. Za taj datum bilo je ponuda i iz Kine.

Prvi na rasporedu je susret sa trostrukim svjetskim prvacima, Nijemcima, 18. veljače u Splitu. Tada će Hrvatska po prvi puta nastupiti u novodizajniranim dresovima, koji će javnosti premijerno biti predočeni 3. veljače.

Nakon toga u Zagreb dolazi trećeplasirana reprezentacija sa prošlog SP-a, Turska. S Turcima ćemo igrati 31. ožujka. Protiv Slovačke igrat ćemo 29. svibnja, vjerojatno u Rijeci, a 5. lipnja, tjedan dana prije početka EP-a, u Kopenhagenu su nam protivnici Danci.

Glavni tajnik izvijestio da je od Japanaca stigao poziv za nastup na Kirin kupu u srpnju ove godine. Tome je nemoguće udovoljiti zbog EP-a. No, moguće je da će Hrvatska nastupiti u Japanu 2005. godine, kada se u japanskoj regiji Aichi održava svjetska izložba EXPO.

Pročitajte više