V. Marković: Vrijeme je da Hrvatska dobije ministra sporta

IAKO se Hrvatska plasirala na EP u Portugalu predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković izrazio je zabrinutost kad je u pitanju budućnost najpopularnijeg sporta.

"Uvjeti rada su loši. U cijeloj zemlji nemamo niti jedan nogometni kamp, a trebali bi imati u svakoj županiji barem jedan. Mnogi se čude plasmanu Latvije na EP, no za mene to nije nikakvo iznenađenje. Kad vidite što su oni izgradili posljednjih godina sve vam je jasno", kazao je Marković na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik HNS-a istaknuo je kako je krajnje vrijeme da država posveti veću pažnju sportu, te da Hrvatska konačno dobije ministra sporta.

Kad je u pitanju nastup reprezentacije na EP u Portugalu Marković je puno optimističniji. "Uvjeren sam da ćemo napraviti dobar rezultat, jer imamo momčad za turnirski način igranja", dodao je.

Do Europskog prvenstva reprezentacija će odigrati niz prijateljskih utakmica. Zasad su dogovorena tri susreta. Šveđane ćemo ugostiti 18. veljače, Rumunje 31. ožujka, a 25. svibnja igramo u gostima protiv Austrije. Prazna su još dva termina, u travnju i početkom lipnja. Također, reprezentacija ima pozive za nastup na dva turnira u Kini u siječnju 2004.

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o licenciranju klubova. Naime, od sljedeće sezone svi klubovi koji će sudjelovati u europskim kup natjecanjima morat će proći proces licenciranja. Uefa je odobrila HNS-ov pravilnik o licenciranju i pred savezom je posao ustrojavanja komisija koje će izdavati licence. Rok za podnošenje molbi za licenciranje je 15. veljače 2004.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić izvijestio je o provođenju doping kontrole, istaknuvši da dosad nije zabilježen niti jedan slučaj dopinga u prvoj, drugoj i trećoj hrvatskoj ligi.

Pročitajte više