NESREĆA EMILIANA SALE

Vahine suze, poseban govor i transparent iz Cardiffa: "Volimo te, Emi"

Screenshot: Twitter

NANTES je večeras od 21 sat ugostio St. Etienne u sklopu utakmice 22. kola francuske Ligue 1. Prva je to utakmica Nantesa pred domaćom publikom nakon tragedije i nestanka Emiliana Sale i pilota zrakoplova u kojem su krenuli prema Cardiffu.

Bilo je jasno i prije utakmice da će stadion de la Beaujoire ugostiti jednu sasvim drugačiju atmosferu. Francuzi su najavili veliki oproštaj od Sale, a tako je i bilo prije samog početka utakmice.

>>> Pronađeni dijelovi zrakoplova u kojem je nestao Sala

>>> Objavljene prve fotografije ostataka zrakoplova u kojem je nestao Sala

Prvo su nogometaši Nantesa istrčali na zagrijavanje u majicama posvećenim nestalom 28-godišnjem Argentincu na kojima je pisalo "Volimo te, Emi", a potom su navijači na tribinama podigli papire u zrak te u klupskim bojama koreografirali "Sala".

Nedugo nakon što je utakmica počela, dio tribina s najzagriženijim navijačima Nantesa podigao je šalove u zrak te izvjesio ogroman transperent sa Salinim likom na njemu.

Također, u Francusku su doputovali i navijači Cardiffa koji su sa sobom ponijeli svoj transparent koji su izvjesili u Walesu nekoliko dana nakon Salinog nestanka, a na njemu piše: "Nikada te nismo vidjeli kako igraš i kako zabijaš golove, ali Emiliano, naša plava ptico, zauvijek ćemo te voljeti još više."

 

A onda se dogodio i najemotivniji trenutak prije početka utakmice. Trener Nantesa Vahid Halihodžić održao je posebno obraćanje svojim nogometašima. Cijela ekipa se skupila zagrljena u krug, a Vaha je održao motivacijski govor.

Bivši trener Dinama nije mogao izdržati i pustio je koju suzu nakon što je sjeo na klupu.

Nadalje, u devetoj minuti nakratko je prekinuta utakmica kako bi se Sali još jednom odala počast.

Pročitajte više