Valencia pobijedila Real u Madridu i spasila prvenstvo

NOGOMETAŠI Valencije su spasili španjolsko prvenstvo. Naime, pobjedom protiv Reala u Madridu sa 3-2 su omogućili Barceloni da se približi "kraljevskom klubu" na samo četiri boda.

Valencia je u zadnjih šesnaest kola pobijedila samo dva puta. No, to ih nije obeshrabrilo uoči utakmice kod vodeće momčadi prvenstva.

Nogometaši Valencije su u madridskoj večeri imali tri junaka. Napadača Davida Villu koji je bio strijelac dva pogotka, zatim odličnog vratara Hildebranda koji je bio posljednja i najteža prepreka za napadače Reala, te naposljetku Arizmendija koji je dvije minute prije kraja postigao odlučujući pogodak za 3-2.

Dvostruki strijelac za Real je bio Raul, a isti igrač je u 90. minuti imao posljednju priliku da Real uzme barem jedan bod, no nije bio precizan.

Etxeberria donio pobjedu Athleticu   

U posljednjoj utakmici 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Athletic je na svom terenu pobijedio Getafe s mininalnih 1-0. Jedini je pogodak na utakmici postigao Etxeberria u 28. minuti.

Premda je Getafe imao prilika za izjednačenje promjene se do kraja nisu dogodile, a u posljednjih dvadeset minuta ogled se potpuno zaoštrio, pa je sudac u tom periodu morao dodijeliti čak pet žutih kartona.

Primera, 29. kolo:

Real Madrid - Valencia 2-3 (Raul 34, 55 / Villa 33-11m, 66, Arizmendia 88)

Athletic Bilbao - Getafe 1-0 (Etxeberria 28)

Redoslijed: 1. Real Madrid 62, 2. Barcelona 58, 3. Villarreal 56, 4. Atletico 50, 5. Racing Santander 47, 6. Sevilla 45, 7. Espanyol 45, 8. Getafe 39..., 12. Athletic 36...

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više