La Liga

VALENCIA - REAL MADRID 4:1 Španjolski prvak razbijen na Mestalli

Foto: EPA

VALENCIA je na Mestalli u devetom kolu La Lige nanijela drugi prvenstveni poraz sezone aktualnom španjolskom prvaku Realu iz Madrida.

Domaći sastav je slavio rezultatom 4:1 u susretu u kojem je imao čak tri kaznena udarca, koje je realizirao Carlos Soler.

Benzema je lijepim golom odlično otvorio susret za Real

U iznimno sadržajnoj utakmici Luka Modrić je za momčad Zinedinea Zidanea odigrao svih 90 minuta.

Za Real Madrid je sve krenulo dobro u 23. minuti kada je Karim Benzema zabio za vodstvo. S lijeve strane Realovog napada asistirao mu je Marcelo prizemnom loptom na rub kaznenog prostora, a Benzema je prekrasno pogodio u suprotni kut vrata Jaumea Domenecha.

Ipak, sve nakon toga za Real je na Mestalli bilo za zaborav. U 30. minuti je sudac Jesus Gil Manzano pokazao na bijelu točku za Valenciju nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Lucas Vazquez.

Varane je neobjašnjivo poslao loptu u svoju mrežu kod drugog gola Valencije

Kapetan domaćih Jose Gaya je centrirao, Vazquez je podigao ruku u neprirodni položaj i Manzano je s pravom dosudio kazneni udarac. Carlos Soler je izveo najstrožu kaznu, koju nije uspio realizirati, pa je natrčao na odbijenu loptu, koju također nije uspio poslati u mrežu, nego je pogodio gredu. Ipak, sve je popravio Yunus Musah koji je natrčao na odbijenu loptu i napokon svladao vratara Reala Thibauta Courtoisa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL VALENCIJE.

Ipak, na ponovljenoj snimci se vidjelo kako je Musah utrčao u šesnaesterac prije no što je Soler izveo kazneni udarac pa je isti igrač ponovio izvođenje penala koji je ovaj put realizirao u donji lijevi kut.

 

Pred sam kraj prvog poluvremena u 43. minuti Valencia dolazi do vodstva. Oštar ubačaj s desne strane nije uspio iskontrolirati Raphael Varane te je loptu poslao u vlastitu mrežu. Ni kod drugog gola Valencije nije moglo bez drame jer se aktivirao VAR kako bi utvrdio je li lopta prešla crtu te je na kraju donesena odluka u korist domaćina.

Poker pogrešaka Realove obrane upotpunio je Ramos

Real je nastavio griješiti i u drugom dijelu. Već u 54. minuti sudac je ponovno pokazao na bijelu točku za Valenciju. Marcelo je u vlastitom petercu srušio Maximiliana Gomeza, a Soler je ovoga puta prizemno pogodio u desnu stranu za visokih 3:1.

Samo devet minuta kasnije poker pogrešaka u Realovoj obrani je upotpunio kapetan Sergio Ramos koji je u duelu s ranije spomenutim Musahom neobjašnjivo igrao rukom i Manzanu nije preostalo ništa drugo nego ponovno suditi penal.

Real u sljedećem kolu gostuje kod Villarreala

Soler je pucao na isti način kao i kod trećeg gola te je kompletirao hat-trick jedanaesteraca za skok Valencije na 11. mjesto prvenstvene ljestvice.

U sljedećem kolu 21. i 22. studenog nakon reprezentativne stanke Real gostuje kod Villarreala, a Valencia kod Deportivo Alavesa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više