Valiance & Co osvojio prvu sezonu Vip Adria League

Foto: Luka Šangulin/Index

U SUBOTU je na Reboot InfoGameru odigrana LAN završnica prve sezone CS:GO dijela Vip Adria League. Četiri najbolja tima u online fazi natjecanja došli su u Zagreb kako bi na završnici o odlučili pobjednika. Valiance & Co je još jednom potvrdio da su najbolja regionalna CS:GO ekipa osvojivši prvo mjesto bez većih problema. 

Tijekom cijelog dana natjecanja, publika je bila uglavnom popunjena, a natjecanje se zahvaljujući brzim mečevima odigralo na vrijeme, nakon što je početak kasnio zbog tehničkih problema. Vip Adria League pokazao se kao korak u pravom smjeru i cijeli događaj odrađen je na visokoj razini. Naravno, prostora za napredak uvijek ima, ali kako se radi o prvoj sezoni sigurni smo da će u budućnosti biti još bolje.

Foto: Luka Šangulin/Index

Valiance & Co je od same najave lige, dok su još nastupali kao Binary Dragons, bio glavni favorit za osvajanje natjecanja. Nakon što je RESISTANCE odlučio da neće igrati LAN završnicu ionako mali potencijal za iznenađenje postao je još manji. U online dijelu natjecanja upravo je RESISTANCE jedini uspio pobijediti Valiance.

 
Finale Vip Adria League je počelo s polufinalnim mečom između Squareda i KlikTecha, u  kojem je slavila srpska ekipa s 2-0. KlikTech je pružio razočaravajuću partiju na Cacheu gdje su uzeli svega pet rundi. Međutim, Inferno su odigrali puno bolje te imali priliku izjednačiti meč, ali u pri rezultatu 14-14 nije bilo dovoljno mirnoće. Squared je slavio u posljednje dvije runde i osigurao si mjesto u velikom finalu.
 
Foto: Luka Šangulin/Index
 
Drugi polufinalni meč, onaj između Zonic eSportsa i Valiancea, prošao je očekivano. Valiance je slavio s 2-0 i pokazao da su za klasu bolja ekipa od ostalih u regiji. Zonic je pružio dobar otpor, na Cacheu su uzeli čak i deset rundi, ali pobjeda Valiancea nije bila upitna niti u jednom trenutku. 
 
U finalu smo tako imali priliku gledati Squared i Valiance, dok su za treće mjesto, iza pozornice igrali KlikTech i Zonic. Međutim, ponovo smo gledali već viđen scenarij u kojem je Valiance dominirao protivnike. 16-8 na Infernu i 16-10 na Trainu, bili su dovoljno kako bi Valiance slavio u finalu te osvojio prvo mjesto i nagradu od 5 tisuća eura.
 
Foto: Luka Šangulin/Index
 
Nemanja "huNter" Kovač odigrao je odlično finale te predvodio svoju ekipu do pobjede. S HLTV ratingom od 1.71 nastavio je s fenomenalnim nastupa u posljednje vrijeme, što mu je osiguralo i nagradu za najboljeg igrača turnira.
 
Foto: Luka Šangulin/Index
 
Za to vrijeme, iza pozornice KlikTech je s 2-0 savladao Zonic u borbi za treće mjesto. Konačni poredak izgleda ovako.
 
1. Valiance & Co 
2. Squared 
3. KlikTech
4. Zonic
 
U petak, 24. studenog stigla je najava iz Vip Adria League kako će pobjednici prve sezone osigurati nastup u ESL Southeast Europe Championship iduće godine.
 
Finale Vip Adria League, nastavlja se s LAN završnicom League of Legends dijela lige koji će se odigrati u nedjelju 26. studenog, posljednji dan sajma. 
 

Pročitajte više