Lige petice

VALLADOLID - REAL MADRID 0:1 Desetkovani Real teškom mukom do pobjede

Foto: Alvaro Barrientos/Guliver/AP

UNATOČ brojnim ozljedama, Real Madrid uspio je pobijediti na gostovanju kod Valladolida 0:1 pogotkom Casemira.

Momčad Zinedinea Zidanea poprilično se namučila da bi došla do ove izuzetno važne pobjede. Nastupili su bez velikog broja ključnih igrača, a na klupi su im, osim Isca, bili samo mladići koji nemaju značajnog iskustva u prvoj momčadi. Real je bio bolji kroz veći dio susreta, ali Valladolid mu nije dopustio mnogo velikih prilika. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a gol odluke postigao je Casemiro u 65. minuti. Toni Kroos odlično je nabacio iz slobodnog udarca, a Brazilac je glavom pogodio za konačnih 0:1.

Real je tako iskoristio raniji kiks Atletico Madrida i približio mu se na samo tri boda razlike. Nogometaši Diega Simeonea poraženi su na domaćem terenu od Levantea 0:2. Treba napomenuti da je Atletico odigrao utakmicu manje od svojih gradskih rivala. Valladolid ostaje na predzadnjem mjestu, ali borba za opstanak u La Ligi bit će vrlo izjednačena i napeta.

U španjolskoj ligi danas su se odigrale još dvije utakmice. Elche je kod kuće pobijedio Eibar 1:0, a Valencia dvama pogotcima u sudačkoj nadoknadi svladala je Celtu 2:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više