Van Buyten: Pobijedit ćemo Hrvatsku 4:0

DANIEL VAN BUYTEN, belgijski reprezentativac i stoper Marseillesa izjavio je za Sportske novosti kako će Belgija matirati Hrvatsku. Prognozirao je i strijelce: prvi i posljednji pogodak zabit će on, a drugi i treći Sonck i Mpenza.

Van Buyten je svjestan da će njegovu izjavu mnogi prihvatiti s nevjericom i podrugivanjem, no on se toga ne boji. Zna što i koliko može belgijska reprezentacija.

Belgijski stoper rekao je kako u važnim utakmicama svi igrači igraju dvostruko motiviraniji, spomenuo je utakmicu protiv Škotske u kojoj su s igračem manje gubili 2:0 i na kraju su uspjeli doći do izjednačenja, pišu Sportske novosti.

Zanimljivo je da su tako motivirani ušli i u vrlo važnu utakmicu s Hrvatskom u Zagrebu kada su izgubili 4:0 i šanse za plasman na Europsko prvenstvo sveli na minimum. Van Buyten prizanje da su igrali slabo, ali naglašava da su primili glupe golove.

Iz hrvatske reprezentacije poznaje Ivicu Mornara za kojeg kaže da je "moćan igrač", a čuo je i za Pletikosu i za Olića.

Čudi ga što njegov klupski kolega Vedran Runje ne brani za hrvatsku reprezentaciju, jer, pita se belgijski reprezentativac, "ako je Pletikosa izvanredan zašto nije našao pravi klub, već je otišao u Rusiju".

Susret Belgije i Hrvatske na rasporedu je 10. rujna.

Pročitajte više