Van Buyten pokvario Baskakovljevu režiju

BAYERN nakon prvog susreta četvrtfinala sa Milanom na San Siru nosi u bavarsku prijestolnicu iznimno aktivan rezultat (2:2) i pravi izazov "ofenzivnom" Ancelottiju.

Iz Milana su jasno dali do znanja kako ove godine polažu "pravo" na trofej Lige prvaka i doista su najvećim dijelom utakmice bili bolji i opasniji suparnik, a vratar gostiju Rensing, koji je mijenjao suspendiranog Kahna, je u nekoliko navrata bravurama spašavao gol svoje momčadi.

Jankulovski je nabačajima sa lijeve strane bio kreator opasnosti po Bayern i već u drugoj minuti je Seedorf zakasnio na njegovo ubacivanje. Nakon još jednog njegovog prodora, Milan je izborio prvi korner, a Ambrosini je udarcem glavom natjerao Rensinga na sjajnu refleksnu obranu.

Bayern se ograničio na čekanje i obranu vlastite polovice, a priliku su tražili udarcima iz daljine Schweinsteigera i Ottla. Rensing je još dva puta spasio goste: prvo je skinuo Gilardinov udarac glavom iz neposredne blizine, a zatim i poluvolej Odda. Desni bočni Milana i talijanske reprezentacije je bio puno sretniji pet minuta prije kraja prvog poluvremena kada je omaleni Pirlo njegov precizni centaršut lijepo glavom prebacio preko Rensinga za vodstvo domaćih.

U nastavku je Gilardinu poništen zgoditak, a on je zbog prigovora dobio žuti karton i suspenziju za uzvrat, a nakon toga je Kaka zakasnio na Ambrosinijev centaršut.

Posljednjih 15-ak minuta je proigrao i Bayern. Salihamidžićevo nabacivanje je Pizzaro u skoku produljio do Van Buytena, koji je "zaostao" u suparničkom kaznenom prostoru nakon prijašnjeg kornera. Belgijanac je snalažljivo u padu zahvatio loptu i donio veliku radost Bayernu.

Pet minuta prije kraja je Kaka je pak izazvao erupciju oduševljenja na cijelom stadionu. Lucio je njegov prodor spriječio klizećim startom i izbacivanjem lopte u korner. Međutim, ruski sudac Juri Baskakov je pokazao na bijelu točku, a brazilski fantasist je poslao loptu u jedan kut, a Rensinga u drugi.

Van Buyten je u trećoj minuti sudačke nadoknade izjednačio rezultat i opet je gol postigao netipično: nogom. Štopao je nabačenu loptu prsima i volejem je poslao u gol pokraj Dide.

Rezultat se čini  nepravedan kada se uzme u obzir da je Milan bio bolji oponent najvećim dijelom utakmice, ali svakako stoje i argumenti da je i Bayern jednaki broj puta pogodio mrežu, kao i da doista ne bi bilo pravedno da su Rossoneri prednost iz prve utakmice temeljili na nepostojećem kaznenom udarcu.

Foto: AFP

Pročitajte više