Premiership

Van de Beek službeno u Manchester Unitedu

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je u svoje redove doveo Donnyja van de Beeka iz Ajaxa, objavljeno je na službenoj stranici kluba s Old Trafforda.

Nizozemski veznjak potpisao je petogodišnji ugovor s opcijom produljenja za još godinu dana.

Navodno će Ajax za ovaj transfer dobiti oko 39 milijuna funti uz eventualne bonuse koji iznose pet milijuna eura.

On neće morati u samoizolaciju nakon što dođe u Manchester, objavio je Sky Sports.

"Spreman sam za ovaj korak"

Van de Beek je izdanak Ajaxovog omladinskog pogona, a za prvu momčad debitirao je 2015. godine. Iza sebe ima nastupe u polufinalu Lige prvaka te u finalu Europske lige.

Ovaj 23-godišnjak je u prošloj sezoni postigao 10 golova i podijelio 11 asistencija u 37 nastupa za Ajax u svim natjecanjima.

"Ne mogu vam opisati koliko je nevjerojatna šansa pridružiti se klubu s tako sjajnom poviješću. Želim se zahvaliti svima u Ajaxu. Tamo sam odrastao i s tim klubom ću uvijek imati posebnu vezu. Spreman sam za novi korak u karijeri i da se dokažem na najvećoj razini, a nema veće razine od Manchester Uniteda", kazao je Van de Beek.

"On ima karakter koji pristaje Unitedu"

O novom igraču govorio je i Unitedov Ole Gunnar Solskjaer.

"Donny ima sve potrebne osobine da bi nastupao za ovaj klub i ima karakter koji je potreban da bi se uspjelo u Manchester Unitedu. On ima sposobnost da primijeti prostor, vrijeme svojih pokreta i da čita igru, a to će biti komplementarno kvalitetama koje mi posjedujemo u veznom redu. Njegov dolazak će zaista osnažiti širinu talenta koji imamo na toj poziciji", kazao je Solskjaer.

Pročitajte više