Van der Sara ne puštaju iz splitske bolnice, stanje mu je zabrinjavajuće

Foto: EPA

LEGENDARNI nizozemski golman Edwin van der Sar (52) završio je na pretragama glave u KBC-u Split, na Odjelu intenzivne njege zbog krvarenja u mozgu. Liječnici ga ne puštaju doma nakon jednog dana, već mora ostati na intenzivnoj njezi. Njegov bivši klub Ajax objavio je te informacije na zahtjev njegove obitelji.

"Edwin van der Sar ostaje na intenzivnoj do daljnjega. Njegovo je stanje stabilno, ali zabrinjavajuće. Ajax dijeli informacije u ime njegove supruge Annemarie van der Sar. Obitelj Van der Sar je zahvalna i duboko dirnuta svim porukama podrške", objavio je Ajax.

Legenda Ajaxa i Manchester Uniteda

Podsjetimo, tijekom igračke karijere Van der Sar je bio jedan od glavnih igrača strašne Ajaxove generacije iz 90-ih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka. S Manchester Unitedom je kasnije osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine te stekao status legende u oba kluba. Igrao je još za Juventus i Fulham te je s oba kluba osvojio Intertoto kup.

Krajem svibnja napustio je funkciju direktora u Ajaxu. Na toj je poziciji u svom matičnom klubu proveo 11 godina, a otišao je dvije godine prije isteka ugovora. Tijekom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj, a 2018. dosegnuo je i polufinale Lige prvaka. 

Pročitajte više