Van Dijk poslao Lovrena na klupu pa golom u debiju riješio veliki derbi protiv Evertona

Foto: Getty Images/Guliver Image

SAMO PET dana nakon što je potpisao za Liverpool, Virgil van Dijk debitirao je za momčad Jürgena Kloppa i zauvijek će pamtiti prvi nastup za novi klub.

Nasjkuplji branič u povijesti, kojeg je Liverpool platio 85 milijuna eura, zabio je pobjednički gol šest minuta prije kraja za veliku pobjedu protiv Evertona 2:1 u 3. kolu FA Cupa.

Liverpool je poveo u 35. minuti golom Jamesa Milnera iz penala. Redale su se prilike pred Evertonovim golom, no gosti su sve Liverpoolove promašaje kaznili u 67. minuti kad je Sigurdsson nakon lijepe kontre izjednačio.

Ipak, Liverpool je slavio nakon što je Virgil van Dijk zabio glavom na ubačaj Oxlade-Chamberlaina. Nizozemski stoper odigrao je svih 90 minuta za "redse" i to u paru s Joelom Matipom. Dejan Lovren je, kako su engleski mediji i najavljivali, preselio na klupu...

U drugoj današnjoj utakmici Manchester United se 84 minute mučio s Derbyjem. Čuda su promašili nogometaši Josea Mourinha prije nego što je Jesse Lingard šest minuta prije kraja napokon slomio otpor žilavog drugoligaša da bi konačnih 2:0 postavio Romelu Lukaku u 90. minuti.

FA Cup, 3. kolo:

Liverpool - Everton 2:1 (Milner 35'-11m, van Dijk 84' / Sigurdsson 67')

Manchester United - Derby County 2:0 (Lingard 84', Lukaku 90')

Pročitajte više