LIVERPOOL

Van Dijk: Samo zbog njega sam došao u Liverpool

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOLOV stoper Virgil van Dijk otkrio je engleskim medijima koji je bio ključan razlog za njegov dolazak na Anfield.

Nizozemac je igrao sjajno u Southamptonu prije nego što je u siječnju 2018. za rekordnih 85 milijuna eura za stopera prešao u Liverpool. Željeli su ga i Manchester City i Chelsea, ali Van Dijk je ipak odabrao Liverpool.

"Imao sam šansu ići u City i Chelsea. Kod takvih transfera gledaš i kakva je momčad, kakav je grad i kakvi su planovi kluba, ali najvažniji je trener. Jürgen Klopp je glavni razlog zašto sam došao u Liverpool. On ima nešto posebno, ali ne znam što. Je li to energija, je li to njegov imidž, ne znam. Nekad razmišljam zbog čega je on tako poseban trener i mislim da je zbog međuljudskih odnosa. Danas je to najvažnija stvar u nogometu. Zbog Kloppa se odlično osjećaš. On je tip koji je iskreno sretan kad te ujutro vidi na treningu. Možda zvuči izlizano, ali to ti daje ogromnu motivaciju", rekao je Nizozemac.

Van Dijk je bio jedna od ključnih figura u Liverpoolovoj renesansi. Za klub s Anfielda odigrao je već 116 utakmica, zabio je 11 golova te osvojio Ligu prvaka i ovogodišnje prvenstvo.

Pročitajte više