Van Gaal bjesnio na igrače, Ribery mu odbio pružiti ruku

KATASTROFALNO je Bayernova momčad izgledala u srijedu tijekom prvog poluvremena četvrtfinalne utakmice njemačkog kupa protiv drugoligaša Greuther Furtha na Allianz Areni.

Na odmor su gosti otišli s 2:1 vodstvom, a trebali su s 4:1, s obzirom na to da je njihov najbolji napadač Allagui promašio još dva zicera.

"Naravno, bio sam iznimno bijesan na poluvremenu", rekao je nakon utakmice trener Bayernovih nogometaša Louis van Gaal.

"Kad je kup u pitanju, tu druge prilike nema. Izgubite li, ispadate. Smetalo mi je što nismo željeli tu pobjedu. Fuerth je bio agresivnija momčad od nas, a to se Bayernu ne smije dogoditi. U drugom smo poluvremenu bili druga momčad. Zamjene su odigrale ključnu ulogu", dodao je.

U 59. je minuti, pri rezultatu 2:2, Nizozemac uveo dvojicu debitanata, 20-godišnjeg Contenta i 17-godišnjeg Alabu. Mlađi Austrijanac odmah je u sljedećoj minuti Riberyju asistirao za 3:2.

Van Gaal si je, međutim, tada možda stvorio novi problem. U 73. je minuti zamijenio Francka Riberyja Hamitom Altintopom. Francuzu se to nikako nije svidjelo te je do klupe došao ignoriravši trenera koji mu je pružio ruku. Van Gaal tvrdi da problema s Riberyjem nema jer ga ne smije biti:

"Ne smijemo zaboraviti da je u osam proteklih mjeseci samo dvaput odigrao 90 minuta. Moram ga dozirati, i to stoga što ga sljedeće srijede protiv Fiorentine u Ligi prvaka trebam svih 90 minuta."

Pročitajte više