Van Marwijk: Još nisam otpisao Van Nistelrooya



IAKO ga nije uvrstio na popis 26-orice kandidata za SP koje će u ponedjeljak okupiti u Amsterdamu, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Bert van Marwijk izjavio je da Ruud van Nistelrooy još uvijek nije otpisan za JAR.

"Ruud ima vremena do 11. svibnja uvjeriti me da je u dobroj formi i da zaslužuje naći se na popisu reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo", rekao je izbornik.

Do tog datuma (11. svibnja) svi izbornici moraju poslati prošireni popis kandidata za nastup na SP-u, koji može imati maksimalno 30 igrača. Konačan popis od 23 nogometaša izbornici moraju predati Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) do prvog lipnja.

Van Marwijk će od ponedjeljka početi pripremati veliku većinu kandidata među kojima su i Van Nistelrooyevi suigrači iz HSV-a Eljero Elia i Joris Mathijsen, kao i Stuttgartov branič Khalid Boulahrouz.

Na popisu nisu finalisti Lige prvaka, Marc van Bommel i Arjen Robben iz Bayerna, kao ni Wesley Sneijder iz Intera, inače sigurni reprezentativci.

Također na njemu nisu Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan) i Rafael van der Vaart (Real Madrid), koji imaju daljnjih obveza u svojim ligama. Van Nistelrooy je, međutim, jedini izostavljeni kandidat kojem ligaške obveze završavaju ovog vikenda.

Pročitajte više