Van Marwijk: Ne bojimo se Španjolaca, bit će to velik izazov

BERT VAN MARWIJK, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, i dalje inzistira na tome da ulogu favorita u finalu SP-a na svojim leđima nosi Španjolska.

Zastor će na pozornicu Svjetskog nogometnog prvenstva pasti u nedjelju utakmicom Oranja i Furije. Tko je bolja momčad vjerojatno "pilom naopako" odgovorio je nizozemski izbornik:

"Ne zanima me niti da cijeli svijet tvrdi kako smo mi favoriti te utakmice. Dvije će se reprezentacije sučeliti u borbi za naslov svjetskog prvaka i premda imamo vjere u sebe i ne bojimo je se, Španjolsku poštujemo. Izazov će biti igrati protiv njih i svladati ih."

"U ovome trenutku Španjolska je atraktivnija momčad od nas i u prednosti su nad nama. I mi bismo željeli igrati na način jednak njihovom, dobro s loptom i bez nje. Mogla bi ovo biti dobra utakmica dviju momčadi željnih igranja nogometa."

Podsjetimo, Nizozemska će u Južnoafričkoj Republici igrati svoj treći finale SP-a. Naslov još uvijek čekaju, baš kao i Španjolci koji su u prvoj borbi za svjetsku krunu. 

Nistelrooy: Robben i Sneijder ubijaju iz kontranapada

Sve do posljednjih trenutaka prije proglašenja dvadesettrojice Nizozemaca koji su se zaputili na Svjetsko nogometno prvenstvo u JAR, HSV-ov napadač Ruud van Nistelrooy konkurirao je za nastup.

Pokušao se proslavljeni napadač Manchester Uniteda, a kasnije i Real Madrida medijski dovući do izabrane vrste iz koje se povukao 2008. godine. Šanse su za to postojale, no izbornik Bert van Marwijk odlučio je ne koristiti njegove usluge, odnosno ne vraćati ga iz reprezentativne mirovine.

Da pritom nije napravio pogrešan korak dokazuje plasman Oranja u finale Svjetskoga prvenstva u kojem će njegovi nogometaši igrati protiv Španjolaca. Upitan za prognozu finala Van Nistelrooy je odgovorio:

"Španjolska može kontrolirati loptu, ali su Robben i Sneijder ubojiti iz kontranapada, a Nizozemska dobra."

"Nitko s loptom ne igra poput Španjolske posljednjih godina i to vas gura u položaj favorita pred utakmicu", ponudio je Van Nistelrooy čitateljstvu Marce ono što je željelo čuti.

Pročitajte više