Van Nistelrooya hvale novinari i protivnički igrači

NIZOZEMSKI centarfor HSV-a Ruud van Nistelrooy ušao je u igru u subotnjemu gostujućem dvoboju Hamburžana kod Stuttgarta u 65. minuti umjesto Mladena Petrića ekspresno riješivši pitanje pobjednika.

Zabio je sjajni Nizozemac premijerne golove za svoj novi klub u 75. i 77. minuti odvevši dvoboj iz izjednačenih 1:1 na sigurnu 3:1 pobjedu gostiju.

"Super je gledati takvog igrača na bundesligaškim travnjacima", izjavio je sportski direktor Stuttgarta Horst Heldt.

"Bili su to pogoci svjetske klase. Kad se Ruud nađe na lopti u 16-ercu, golmanu nema spasa", izjavio je drugi Nizozemac iz HSV-a, Joris Mathijsen.

Trener hamburške momčadi Bruno Labbadia, nekoć sam vrsni napadač, shvaća tajnu Nizozemčeve superiorne realizatorske vještine:

"On neprestano motri, stalno je u kretanju i stalno predviđa što će se dogoditi. Uvijek očekuje loptu i zato je uvijek spreman, ne samo na prvu i drugu, već čak i na treću loptu."

Van Nistelrooyu prva bundesligaška jedinica       

Hrvatski i bosansko-hercegovački nogometni reprezentativci ocijenjeni su za nastupe u 22. bundesligaškom kolu s prosječnim i ispodprosječnim ocjenama.

Mladen Petrić, Josip Šimunić i Ivan Rakitić ocijenjeni su četvorkama. Petrić je odigrao 65 minuta za HSV u gostujućoj pobjedi kod Stuttgarta (3:1). Njegova zamjena, Ruud van Nistelrooy, za 25 je minuta zabio dva gola i time zaradio savršenu jedinicu.

Rakitić je odigrao 90 minuta u domaćoj pobjedi (2:0) Schalkea protiv Kölna, dok je Šimunić također cijelu utakmicu odradio pri gostujućem porazu (2:1) njegova Hoffenheima kod Bochuma.

Ivica Olić (ušao u igru za Bayern u 72. minuti) i Boris Vukčević (ušao za Hoffenheim u 81. minuti) nisu ocijenjeni.

Od reprezentativaca BiH sa solidnim su trojkama prošli napadači Vedad Ibišević i Edin Džeko. Ibišević je zabio jedini gol za Hoffenheim u gostujućem porazu (2:1) kod Bochuma, dok je Edin Džeko jedini bio precizan za Wolfsburg pri identičnom gostujućem porazu kod vodećeg Bayera u Leverkusenu.

Njihovi suigrači Sejad Salihović (Hoffenheim) i Zvjezdan Misimović (Wolfsburg) zaradili su četvorke. Svi su odigrali po 90 minuta osim Ibiševića, koji je travnjak u Bochumu napustio u 76. minuti.

Pročitajte više