Van Persie donio najtežu odluku u karijeri

FOTO: EPA

ROBIN VAN PERSIE odlučio se umiroviti na kraju sezone. Nekadašnji reprezentativac Nizozemske, a trenutno član svog dječačkog kluba Feyenoorda, najavio je da će na kraju sezone okačiti kopačke o klin.

Tim činom okončat će svoju bogatu nogometnu karijeru koja traje 17 godina.

"Kada ću prestati? Najvjerojatnije na kraju sezone. Tada ću imati 36 godina, imat ću 18 profesionalnih sezona iza sebe. Od pete godine života bavim se nogometom i to mi je bila jedina preokupacija u životu", rekao je Van Persie.

Van Persie se u Feyenoord vratio u siječnju ove godine nakon što je prethodno raskinuo s turskim Fenerbahčeom.

Upravo u roterdamskom klubu ovaj legendarni Nizozemac započeo je svoju profesionalnu karijeru, a osvojio je s njim i nekadašnji Kup UEFA. U ljeto 2004. godine otisnuo se u englesku Premier ligu gdje je prvo igrao za Arsenal. U dresu Gunnersa proveo je osam sezona, a onda napravio potez koji ga je vinuo u visine.

Potpisao je za Manchester United i zajedno sa sir Alexom Fergusonom osvojio dosad jedinu šampionsku titulu u karijeri. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 102 utakmice i postigao 50 golova.

Većina će ga pamtiti po Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine kada je protiv Španjolaca zabio jedan od najljepših pogodaka u povijesti te zbog istog dobio nadimak The Flying Dutchman, što u prijevodu znači Leteći Nizozemac.

Tog ljeta pod palicom Louisa Van Gaala otišao je do trećeg mjesta na svjetskoj smotri, a igrao je i jedno finale. Bilo je to 2010. godine kada je Nizozemce vodio Bert van Marwijk, a Španjolce do naslova odveo Iniestin pogodak u 116. minuti.

Pročitajte više